ramazanın son gunlerine geldiiğimiz şu gunlerde bayram telaşı ve sevinci yavaş yavaş sarmaya başladı bu akşam iftara misafirim var bayaramda da yapılabilecek bir tatlı olan şobiyeti yaptım ve huzurlarınıza sunuyorum arkadaşlar şimdiden afiyet olsun deneyen olursa sonuclarını bildirsin lutfen
malz;
15 tane hazır baklavalık yufka
2 su bardağı sut 1 buyuk cay bardağı irmik
2 yada 3 yemek kaşığı tereyağı( sevmenize bağlı)
yarım cay bardağı fındık yağı(cicek yağı kullanmıyorum evde hangisi varsa onu kullanabilirsiniz)
yarım cay bardağı zeytin yağı
3 su bard su 3 su bard şeker

yapılışı;
tencereye sut ve irmiği koyup kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz ve bir kenara alıyoruz
bir kenarda şerbetimizi de kaynatıyoruz ince bir dilim limon eşliğinde ve soğumaya bırakıyoruz
daha sonra 1 tane yufkayı alıyoruz ve 15. yufkaya ulaşıncaya kadar her katta yumurta fırcasıyla yağı suruyoruz 15.kata geldiğimizde yufkaları istediğiniz buyuklukte kare şeklinde kesiyorsunuz ve ortalarına hazırladığımız irmikli harctan 1 tatlı kaşığı kadar koyuyoruz

tum karelere harcı koyduktan sonra ucken şekilde katlıyoruz ve hemen tepsite alıyoruz bu şekilde tum yufkaları bitiriyoruz tepsiye dizerken dikkat edilecek nokta hepsinin ucu ondeki ucgenin altında kalacak şekilde diziyoruz şu şekilde yani

tum tepsiyi doldurduktan sonra kalan yağlı karışımı ustlerine gezdiriyoruz ve 180 derece de ısınmış alt ust pişiren fırında nar gibi kızarıncaya kadar kızartıyoruz

kızaran sıcak tatlımızı soğuk şerbetle buluşturuyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
servis icin ister yanına 1er kaşık sade maraş dondurması bırakıp servis yapın(ki en yakışanı bu bence bizde hep boyle yenir) ister fındık fıstıkla işte son hali

afiyet olsun