Metafaz 1 Metafaz 2 aşaması
Tüp Bebek0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tüp Bebek
- Metafaz 1 Metafaz 2 aşaması
-
23-09-2022, 03:49:32Merhabalar 36 yaşındayım 8 yıllık evliyim şimdiye kadar hic hamile kalmadım ne zaman doktora gitsem bişeyiniz yok olur devam edin vs vs ama olmadı. Ozele gittim oda tarlusal verdi belirli gunler iliski bilirsiniz neyse kesin oldu dedi olmadı 2 kere denedik bu şekilde olmadı sonra capa tıp fakultesine gittik onlarda her hangi bir sıkıntı gormedi git gel git gel derken yoruldum calışıyorumda surekli izin almak sıkıntı yaratıyordu ara verdim uzun bir sure tabi evliliğimizin 2,5 yılından sonra cocuk istemeye başladık normal yolla korunduk ilacsız ne zaman ki denemeye başladık olmadı beni stres sardı hormonlarıma bakıldı 1 sene devam edin denildi yine olmadı sonra adetlerim duzensiz olmaya hatta olmamaya başladı her seferinde hamile olduğumu duşundum defalarca test yaptım hep husran sonrasında prolaktin hormonum yukselmeye başladı bununla alakalı MR cekildi bisey cıkmadı dostinex kullandığım zaman hemen duşuyor değer. Aşılama yapalım dedik yaş faktorunden dolayı direk tup bebeğe yonlendirdiler devlette rapor cıkarmak icin 2,5 3 ay uğraştık randevu almak cok sıkıntı oldu neyse raporu cıkardık heyetten gectik 6 ay sıraya koydular bizi 6. Ayın sonunda adetinizin 2 yada 3 gunu gelin dediler bayrama denk geldi bir sonraki aya attılar hersey tamam dedik adet oldum gittim baktılar tamam tedaviye başlayacağız bir sonraki adetinize 1 hafta kala gonapeptyl iğnesini vurulmam soylendi her gun 1 adet yine adet ol gel dediler gittim taslak yumurtam varmış 3 tane onu buyutmeye koyulmuşlar sonra gonal-f 150 ml vuruldum meriofert 150 mg vuruldum gonapeptyl yarım olceye duşurduler her gun 3 adet iğne olmaya başladım 9 gun boyunca kullandım gectiğimiz cuma gunu yumurta toplama işlemi olacağı soylendi carsamba akşamı 22:30 da oviritial catlama iğnesini oldum cuma sabah gittim yumurta toplama işlemi yaptılar latekse alerjim var diye anestezi yapmadan canlı canlı yaptılar cok ama cok kotuydu canım cok yandı 15 dk surdu ama bana saatler gibi geldi neyse sonucunu duşunup kendimi rahatlatmaya calıştım 3 saat hastanede bekledik sonra embriyologlar bana sadece 1 yumurta toplandığını ve oda metafaz 1 aşamasında olduğunu soyledi 1-2 saat daha bekleyeceğiz belki donuşur dediler eve yolladılar yaklaşık 4 saat sonra aradım sordum maalesef metafaz 2 aşamasına gecmedi işleminiz iptal edildi dediler o kadar rahat soylediler ki
acaba bir gun sonra donuşebilir mi dediğimde yine bir umutla yok hanımefendi dedi o kadar kolay soyledi ki onca yaşadığım acıya mı yanayım zamanıma yanayım hayallerimin bir anda tepe takla olmasına mı yanayım bilmiyorum yarın sabah gidicem yine hastaneye doktora soracağım neden bunun sebebi ne diye