Merhaba arkadaşlar,
Dorduncu tup bebek tedavimde pozitifi gordum ve yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Belki birine ışık olur diye deneyimlerimi yazıyorum.
2010 yılında 24 yaşında evlendim. Evliliğimden 6 ay once sol overde cikolata kisti sebebiyle acık ameliyat oldum ve overin neredeyse tamamı alındı. Evlendiğimde sadece 3 ay korunduk ve sonra cocuk istedik. Bu arada 112 kilo ile evlendim ve surec boyunca da kilo almaya devam ettim. Korunmayı bıraktıktan beş ay sonra ilk pozitifimi gordum ama normal adet olur gibi gitti. Kimyasal gebelik dediler. Sonraki yıllarda bir daha pozitifi goremedim ve oncelikle zayıflamaya odaklandım. 141 kilo ile tup mide ameliyatına girdim. 95 kiloya kadar duşunce tekrar bebek istemeye başladık ama doğal yoldan olmadı. Peş peşe aşılama yaptık ve tutmadı. Tup bebek merkezi araştırmasına girdik. Tek seferde olsun bitsin anlayışı ile en iyi merkezi secelim dedik. Pahalılığına aldırmadan Fulya Bahceci Kliniği'ne gittik. O zamanlar doktorumuz Erbil Yağmur'du. Sağlık acısından herhangi bir sıkıntı bulamadı ama tek overle anca dort yumurta toplandı. İkisi dollendi ve dondurulup bir sonraki ay transfer yapıldı. Tutmadı. Ben biraz ara vermek istiyordum ama doktorumuz kan değerleri ve hormonlar belirli duzeyde tekrar yapalım dedi. Bu arada kromozom testinden era testine kadar her şeyi yaptırdık ve her şey normal cıktı. İkincide beş embriyo oluştu. İkisi transfer yapıldı ve ucu donduruldu. Tutmadı. Daha sonra doktor değiştirme kararı aldım ve o zamanlar Medipol Mega'da bulunan Mustafa Acet'e gittim. Sol overden kalan artıklar olduğunu soyledi ve hem onu temizledi hem de histereskobi+laparoskobi yaptı. Bahceci'de bulunan embriyolarımı oraya transfer ettirdim. Ama embriyolar transfere uygun değildi. Daha doğrusu dondurulmuş embriyo ucreti almak icin zardan dışarıya cıkmış, asla tutunmayacak hucreleri dondurmuşlar. Hucrelerin goruntusunu benimle paylaştılar. Bahceci'ye bu konuda kızgınım. Cunku biz butcemizi ayarlayıp gitmiştik ve ustune basa basa baştan tum ucretleri konuşmuştuk. Buna rağmen surekli bir yerden bir ucret cıkarıyorlar. Bizim tedavimiz esnasında dondurma ucreti yeni gelmişti. Anlaşmamızda olmamasına rağmen bizden ucret aldılar ama yaptıkları hic etik değildi. Neyse Mustafa Acet'le baştan tup bebek yapacakken kendisi Amerika'ya gitti. Biz de maddi olarak sıkıntıda olduğumuz icin bir sure kıpırdayamadık. Kocaeli'ye taşınınca Umuttepe Eğitim Araştırma'ya gitmeye karar verdim. Emek hoca tekrar bir rahim filmi istedi ve rahimde polip olduğunu soyledi. Basit bir operasyonla aldı. Emek Doğer hoca ile standart bir tup bebek tedavim oldu ama tutunmadı. Daha sonra kendisi farklı bir yontem denedi. Oncelikle ilaclarımın dozunu cok guzel ayarladı ve ilk defa dort tane iyi kalite embriyom oldu. Embriyoları dondurdu ve bana uc ay dinlenme verdi. Uc ay sonra gittiğimde sadece Lucrin Depot diye bir iğne oldum. Normalde kanser hastalarında kullanılan bir iğne ama rahim tedavisinde de kullanılıyor. Bir sonraki ay yine Lucrin oldum. Ondan sonraki bir ayda da transfer surecine başladık. Benim doğal yumurtamı takip ederek en ideal gunu belirledi. Son adetim 5 Temmuz'du. Trasferim 5 Ağustos'ta oldu. Cok şukur pozitifi gorduk. Kalp atışını duyduk. Yaşım 36 ve 110 kilo ile hamile kaldım. Tum kılıclarımı kuşandım. Transfer oncesi hacamat yaptırdım. Şifalı taşlardan doğurganlığı artıran kolye ve bileklik aldım. Elimle sadaka verdim ve evimde kuran okuttum. Ilıcaya gittim. Diyetisyenlerde andulasyon diye bir terapi var. Dolaşımı guclendiriyor. Bir aylık bir paket aldım. Demir değerim duşuktu ve damardan demir yuklemesi yaptırdım. B12 iğnesi oldum ve vitaminlerime cok dikkat ettim. Allah'a tevekkul ettim. Surekli "Allah'ım imtihanımı kabullendim. Verirsen şanındandır" dedim. Transferden sonra cok yatmadım. Gunluk hayatıma devam ettim. Cuma gunu transferim oldu ve Salı gunu tutunduğunu hissettim. Gece rahmime bir iğne battı sanki ve mide yanması yaşadım. Ertesi cuma idrar testim cift cizgi cıktı. Cumartesi kan değerim 55'ti. Pazartesi 198. Şimdi 7+4'uz. Allah sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin. Rabbim dileyen herkese bu mutluluğu yaşatsın. Eğer burada da olmasaydı Bulent Tıraş'a ya da Kayseri Acıbadem'de Mustafa Taş'a gitmek istiyordum. Buradan Emek hoca ve ekibine teşekkur ediyorum. Devlet kurumu olmasına rağmen ilgi guzel. Hocayı az goruyorsunuz ama sorularınızı asla kucumsemiyor. Hocam farklı bir şeyler denesek demiştim. Ne gibi demişti. Rahme cizik atma mesela. Daha once denedim ve anlamlı bir fark goremedim dedi. İntralipid serum dedim. Onlar para tuzağı inanmayın dedi. Lucrinin buyuk etkisi olacağını soyledi. Sorusu olan arkadaşlar olursa elimden geldiğince cevaplamaya calışırım. Sağlıcakla kalın.
4.Tup bebekte pozitif
Tüp Bebek0 Mesaj
●6 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tüp Bebek
- 4.Tup bebekte pozitif