Alıntıdır...
500 gr kuşbaşı doğranmış tavuk bonfile eti
1 cay kaşığı tuz, karabiber
varsa 2-3 yemek kaşığı soya sosu
100-150 gr cemensiz pastırma
1 paket hazır kremalı tavuk corbası
3,5 su bardağı sut
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Fırına dayanıklı orta boy, kare ya da dikdortgen kabı 2 yemek kaşığı sıvıyağla iyice yağlayın.
Diğer taraftan, tavuk etini başka bir kaba alıp uzerine tuz, karabiber ve varsa soya sosunu ilave ederek karıştırın.
Eti sosuyla birlikte, yağladığınız fırın kabına yerleştirin. Soya sosu tuzlu olduğu icin tuzu dikkatli kullanın. İsterseniz bu aşamada 1 cay kaşığı kori de katabilirsiniz.
Diğer taraftan, cemensiz pastırmayı kuş başı et formunda doğrayıp tavuk etiyle karıştırın.
Hazır corbayı orta boy bir tencereye aktarıp sutu ekleyin. El blenderinin ucuna taktığınız cırpıcıyla surekli karıştırarak orta ısılı ateşte pişirin. Bu arada blender ile ilgili cok sorun yaşadım. Şimdi Bambi blender kullanıyorum. King’ten aldım tavsiye ederim. Corba kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Henuz sıcak haldeyken tavuklu pastırmalı karışımla harmanlayıp yağlanmış fırın kabına kaşıkla yayın.
Son olarak, rendelenmiş kaşar peynirini de serpiştirdikten sonra fırın kabını aluminyum folyoyla kapatın. Yemeği 10 dakika onceden 175 dereceye veturbo fan konuma ayarladığınız fırında 35 dakika kadar pişirin. Uzerindeki folyoyu alıp kaşar peyniri iyice kızarıncaya kadar, 5 dakika daha pişirin ve sıcak sıcak servise sunun.
Not: Yanında yulaflı- cevizli ekmekle servise sunun.