Cheesecake en sevdiğim tatlardan biridir hafif mayhoşluğu ve dolgu kreması ile beni cezbediyor..
Ceşit ceşit yapım şekli var en sevdiklerimin başında New York tarzı geliyor..
Bu sefer karamelli cheese cake yaptım..Aslında sosu keyfinize kalmış ister karamel ister cikolata ister recel işe servis edebilirsiniz meyve ile de cok guzel oluyor..
Ayrıca bu kez benmari usulu değil de normal pişirdim bir gram dahi catlamadı uzerini folyolamadığım halde
bu tarifi istediğiniz şekil sos ile mutlaka deneyin derim..
Muptelaları icin hem basit hem leziz..

taban icin:
12 tane yulaflı biskuvi
3 yemek kaşığı tereyağı
50 gr dovulmuş ceviz(opsiyonel)
(not:istediğiniz biskuviyi kullanabilirsiniz yanlız yulaflı ile daha guzel oluyor)
Dolgu:
3 kutu labne peyniri
1 su bard. pudra şekeri
3 yemek kaşığı un
2 paket vanilya
3 yumurta
1 kutu soured cream ( Ben 1 su bardağı yoğurdun icerisine 3 yemek kaşığı tereyağ eritip ilave ettim ve iyice cırptım.Bu karışım soured cream yerine kullanılabiliyor.)
Karamel sos:
1 su bardağı şeker
6 yemek kaşığı tereyağı
bir kutu sıvı krema
Cikolata sos:
1 kahve fincanı su
Yarım kahve fincanı toz şeker
50 gr. bitter cikolata

1-Tabanı hazırlamak icin once 3 yemek kaşığı tereyağınızı eritin.Daha sonra ufaladığınız biskuvilerinizi ve dovulmuş fındıklarınızı bir kaba alın ve icerisine eritmiş olduğunuz tereyağını ilave edip camur kıvamında bir karışım elde edin.20 cm. capındaki derin fırın kabınızın icini yağlı kağıt ile kaplayıp elde ettiğiniz bu karışımı fırın kabınızın tabanına bastırarak yayın.180 C ısıtılmış fırında 10 dk. pişirin ve bir kenera alın.
2- Diğer bir mutfak kabınıza labne peynirlerini, pudra şekerini, unu, vanilyayı ve yumurtaları ekleyip mikserle krema kıvamına gelene kadar cırpın.İcerisine soured creaminizi ilave edip puruzsuz bir karışım elde edene kadar karıştırın.Hazırlamış olduğunuz peynirli dolgunuzu fırın kabınıza aktarıp 180 C ısıtılmış fırında 20dk. pişirin sonra fırının sıcaklığını 150C'ye duşurup 55-60 dk. daha pişirmeye devam edin.
3- Pişirme suresi sonunda fırının kapağını acın ve fırın kabınızı hafifce sallayın.Doldunun hafif kımıldadığını goruyorsanız cheesecake'niz hazır demektir.Fırınınızı kapatın ve cheesecake'inizi fırının icinde soğumaya bırakın.
4-Cikolata sosu icin, bir cezveye suyu ve şekeri ilave edip ocağa alın.Kaynamaya başlar başlamaz icerisine cikolatalarınızı kırarak ekleyin ve sos kıvamı kazanıncaya kadar karıştırmaya devam edin.Sosu cok katı yapmamaya ozen gosterin.Cunku soğuduğunda daha da katılaşıyor.(Bu cikolata sosu, hazır soslardan daha lezzetli oluyor.)
5-Fırınınızın icinde soğuttuğunuz cheesecake'inizi bir gece buzdolabında beklettikten sonra(aynı gun de yiyebilirsiniz ancak bir gece buzdolabında beklettiğiniz zaman daha lezzetli oluyor), yağlı kağıdın kenarlarından tutarak fırın kabınızdan yavaşca cıkartın ve sosu ile susleyerek servise hazırlayın..
Bu kadar uzun gorunduğune bakmayın inanın basit ve keyifli yapım aşamaları..