Hep denemek istemiştim ama bir turlu nasip olmamıştı.Akşam yemeğine gelecek bir misafir haberi ile kolları sıvayıp yapdım,Dalyan Koftemi.Misafirlerimde Kocacığımda cok beğendi.Resimler benim pişirdiğime ait değil ama hic yapmayanlar icin acıklayıcı olur diye ekliyorum.

Uploaded with ImageShack.us

Kuru soğanımız pure şeklinde rendelenir.Ben maydanoz ile birlikte robottan gecirdim.Ardıdan butun malzemeler ilave edilir.Cok az sıvı yağ gezdirilerek(zeytin yağı daha lezzetli oluyor) koftemizi iyice yoğuruyoruz.Koftemizi yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
Koftenizin yanına dilimlenmiş patateste yerleştirip fırınlayabilirsiniz.
Kofte harcı:
1/2 kilo kıyma
2 kahve fincanı galeta unu yada bayat ekmek ici
1 adet kuru soğan
1/2 su bardağı su
1 yumurta (beyazı ayırın)
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber (arzuya gore)
1 tatlı kaşığı tuz
1 cay fincanı ince doğranmış maydanoz
1 paket kabartma tozu
1 dis ezilmiş sarimsak
1 tatli kasigi tatli biber salcasi
İc harcı:
1 kutu (200g) patates-havuc-bezelye karışımı garnitur konserve
1 cay brd. kasar rendesi
İsteğe gore haşlanmış 2 yumurta
Uzeri icin: 1 yumurta beyazı
Sos:
1 yemek kaşığı domates salcası
tereyağı , tuz
Uygun bir tepsi yahut borcama aliminyum folyomuzu seriyoruz.Dinlenen kıymamızı folyo uzerine dikdortgen şeklinde yayıyoruz.Koftemiz 1 parmak kalınlığına yakın olacak şekilde yayılmalı.Garnitur karışımına cok az tuz serpip kıymanın ortasına yayın.Rendelediğimiz kaşalarımızı ve isteğe gore dilimlenmiş haşlanmış yumurtalarımızı koftemizin tam orta kısmına sıralayalım.Koftenin birleşme kısmı alta gelecek şekilde kıymayı rulo haline getirin.
Uzerine ayırdığınız yumurta beyazını surun.Not:Yumurta akı surmemizdeki amac koftemizin pişerken catlamaması.Domates salcanızı koftenin heryerine surun. 3-4 cay kaşığı kadar tereyağını uzerine koyup,Aliminyum folyonun kenarından tutarak yuvarlayalım.200C fırında 40 dakika kadar pişirin.Sonra aliminyum folyoyu cıkartıp sızan yağlardan koftenin uzerine dokun. (boylece kofte kurumayacaktır.) Uzeri kızarana kadar bu şekilde pişirin..Firindan cikarip iki parmak kalinliginda keserek servis yapin.
Kofteniz hazır.Afiyet olsun...