bulundugum yer kısları soguk ve kar yagıyor 2.5 yasında kızım var taze seyler yesın ıstıyorum.dolayısı ıle karda kısta dısarı hep cıkamıyorum.buzlugumda fasulye vs dolu zaten.domates konservesı yaptım annemler yanımdayken.malum cocukla yalnızken zor oluyor.yapalı 1.5 ay oldu 4 tanesı 1lt kavanozum teker teker bozuldu.bugun baktım 2 tanesı daha gıtmıs.dogradım pısırdım kavanozları 2 gun ters beklettım sızma olursa dıye 3gunde duz sekılde lavabo uzerınde tuttum.aradan 1 ay gectı tek tek bozuluyor.bulundugu yer sıcak degıl nemsız kuru karanlık.gecen sene yaptıgımda bozulma olmadı hıc.
okadar emegımemı yanayım kısın domatessız kalcaz onamı yanayım nıye boyle oldu arkadaslar nette arastırdım ılk gunlerde bozuluyomus sonrası ıcın yazı yok.bılen bırı bana bır akıl versın lutfen 10 tane yapılmıs kavanozum var onlarda bozulursa dıye sınırlerım bozuldu artık.burda pazar carsıda kuruluyor baska yerde yok 5 kg dahamı alsam yapsam ama o bıle zor.dolmusa bın kızımı tutması zaten zor al domateslerı tası dolmusa gerı bın offf dıyorum.lutfen yardım.