merhaba kızlar
bu tarif benim hani bugun birşey yapsamda cabucak oluverse dediğim zamanlarda aklıma gelen yemeklerden biridir.yapım aşaması ve pişme sureside dahil en fazla 35 dkk nızı alacak kadar da kısa sureli ve pratik bir yemek..

şimdi gelelim meşhur mantımızın hazırlık aşamasına;
bu mantının ozelliği bildiğimiz icli mantılar gibi fazla vakit almadan cok kısa surede hazırlanabilmesidir.tabi burda marifet bende değil tamamen kesme ruletinde)
yani mantımızı yapmak icin bir kesme ruleti ve hamuru acmak icin birde oklavaya ihtiyacımız var

hamuru icin;
3 bardak un
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiğince su
ve hamuru kesmek icin kesme ruleti

ic malzeme;
250,300 gr kadar kıyma
1 adet soğan
tuz ve baharat

uzerine;
bir kase yohurt,tuz
1 diş sarımsak
30 gr.tereyağ
1 tatlı kaşığı salca
1 cay kaşığı pulbiber

..oncelikle un su ve tuzdan şu meşhur kulak memesi yumuşalıklığı kıvamında bir hamur hazırlıyoruz.(bir taraftan ısıtıcınızda da hemen mantımızın suyunu kaynatmaya başlayın
diğer tarafta kıymamızın icine soğanı rendeleyiğ tuz ve baharıtını katıp hemencecik yoguruyoruz.
hamuru iki parcaya ayırıp elma buyukluğunde bezeler yapıyoruz(benim olcumden 2 tane beze cıkıyor).merdane yardımıyla fazla ince olmayan buyukce bir yufka acıyoruz
yarısından başlayarak resimlerde de gorulduğu gibi kıyma harcımızı simetrik bir bicimde sıra sıra hamurun ustune diziyoruz.(eğer hamuru cok unlu actıysanız kapatmadan once yapışması icin yufkanın uzerine su serpiştirin)
daha sonra hamurun boşta kalan diğer yarısını adeta poğaca gibi kapatıp kenarlarını elimzle sıkıştırarak yapıştırıyoruz, sonrada rulet yardımıyla once uzun şeritler daha sonrada kareler kesip her iki bezeyide bu şekilde tamamlayıp kaynayan suya atıyoruz..mantımız kısa bir sure sonra pişince hemen servis tabağına alabilirsiniz uzerine hazırladığımız sarmısaklı yohurdu da doktukten sonra tereyağ salca ve pulbiberli kavrulmuş sosumuzuda iyice uzerine gezidirinki şoyle mis gibi koksun..mantımız bittiii.hepinize afiyet olsun..
ben artık cok alıştım en fazla 35 dkk da bu mantıyı hazırlayabiliyorum.(pişen mantılar buyukce bir salata tabağını dolduracak kadar oluyor)sizler isterseniz tek bezeylede sureyi dahada kısaltabilirsiniz.tabi miktarıda azalacaktır. fırınlayarakta deneyebilirsiniz.fında biraz kurutmak da hoş bir aroma veriyor haşlama suresi biraz daha uzayabilir ama oda ayrı bir tat oluyor kızlar tavsiye ederim..