tariflerim..

Truff
Malzemeler:
• 1 paket krema 200 ML
• 1 paket bitter cikolata
• 2 paket hazır kakaolu kek buyuk paket
• hindistan cevizi
• antep fısıtığı
• fındık
Yapılışı:
1.Kremayı bir tencereye koyun kaynayınca icine cikolatayı atın soğumaya bırakın sonra kekleri rondodan gecirip buyuk bir kapta krema ile karıştırın icine fınfık fıstık ekleyin arzuya gore dolapta bekletin.daha sonra minik toplar yapıp hindistan cevizi fıstık ve fındığa bulayın afiyet olsun

muffin
malzemeler:
• 1,5 su bardağı şeker
• 1,5 su bardağı sut
• 1 su bardağı yağ
• 2 yumurta
• Hindistan cevizi
• Tarcın, kuru kayısı, kuru incir, kuru uzum
• Un
• Kabartma tozu, vanilya
Susleme icin
1. Cikolata sosu
2. Kakaolu şanti
3. Renkli pasta suslemesi
Yapılışı:
1. Yumurta ve şekeri guzelce cırpın ve kalan malzemeleri ekleyin guzelce cırpın muffinler icin satılan kÂğıtları dan 2 şer tane tepsiye dizin(tek olursa dağılıyor yayvan oluyor)azıcık azıcık dokun asla tam doldurmayın ve 180 derece de pişirin, soğuyunca cikolata sos şanti susleme malzemeleri ile susleme yapın afiyet olsun.

Mercimek koftesi:
Malzemeler:
• 2 su bardağı mercimek
• 1,5 su bardağı ince bulgur
• 1 adet soğan
• 2 yemek kaşığı salca
• Tuz, karabiber, pul biber, marul, limon, maydanoz
Yapılışı:
1. Mercimekleri 3 su bardağı su ile haşlayın, az suyu kalınca bulguru ilave edin demlenmeye bırakın. Soğanı ince ince kıyıp bir tavada yağ ile hazırlayın salcala yı ilave edin ve mercimeklerin uzerine dokun, tuz karabiber pul biber maydanozları ilave edip yoğurun ve şekil verin marul ve limonla servis yapın afiyet olsun.

Dereotlu makarna salatası
malzemeler:
• 1 paket makarna
• 1 demet dereotu
• Goz kararı mayonez
• Goz kararı yogurt
• Tuz
Yapılışı:
1. Makarnaları haşlayın soğumaya bırakın dereotunu ince ince kıyın makarnalara ilave edin yoğurt tuz mayonezleri ilave edip servis yapın

BURMA BAKLAVA
Acıklama : 2 cay bardagı su
2 cay bardagı sut
1,5 cay bardagı sıvı yağ
br kabartma tozu
bir kac damla limon
aldığı kadar un
2 yumurta
şerbet icin
3 kase şeker
3.5kase su
limon
ic icin fındık yada ceviz
toz şeker.
uzeri icin margarin
azcık tuz
tum malzemeri karıştırın ve kulak memesi kıvamına getirin..
fındık yada ceviz arzuya gore degişir hazırlayın icine 5 6 yemek kaşıgı toz şeker ekleyip karıştırın..
nişasta ile tek tek acın actıgınız yufkaya fındık ici serpin ve oklava sarmaya başlayın sarma işlemi bitince iki atarftan sıkıştırın buzulecek yani sonra biraz dinlendirin buutn halde 5 dk kadar sonra bıcakla istediginiz buyuklukte kesin ben serce parmagı gibi kesiyorum..sonra tavada bir tepsi icin yarım paketten fazla margarin eritip dokuyorum kuru kalmayacak şekilde fırına veriyorum 150 derece uzun sure pişecek..sonra ben kıtır kıtır sevdigim icin şerbet ve tatlı sogukken dokuyorum şerbetini.yumuşak sevenler biri sıcak biri sogukken dokebilir afiyet olsun..

BUSKUVİLİ RULO TAVUK ĞOĞSU
1 kg sut
1 vanilya
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
yarım paket margarin
kakaolu buskuvi
buskuvi haric tum malzemeleri tencereye koyup pişirin..
buskuvileri rondodan gecirin un giibi olsun..
kare bire borcama dokun buskuvileri..
pişirdiiğiniz muhallabiiyde uzerine dokunuz.
dolaba soğuması icin bırakın..
daha sonra şerit halinde kesin ve rolu gibi sarın..kazandibii olacak gorunumu..afiyet olsun...

ELDE ACMA BOREK
1 CAY BARDAĞI SIVI YAĞ(BENİM CAY BARDAGIM BİRAZ BUYUK)
1 CAY BARDAGI YOGURT
2 cay bardağı ılık su
1 YUMURTA
1KABARTMA TOZU
2 YEMEK KAŞIĞI SİRKE
TUZ
ALDIĞI KADAR UN(HAMUR ELİNİZE YAPIŞMAYACAK DURUMA GELİNCE OLDU DEMEK)
HAMURUN UZERİNE SURMEK İCİN 4 YEMEK KAŞIĞI ERİTİLMİŞ MARGARİN
İCHARCI İSTEĞE GORE BEN HERŞEKİLDE YAPIYORUM..(MESELA RESİMDEKİ RULOLARDAN BAZILARI PAZILI BAZILARI PEYNİRLİ BAZILARI PATATESLİ ..PATATESLERİ HAŞLAYIP EZİN SOĞANI TENCEREDE KAVURUN İCİNE PATATESLERİ TUZ VE PUL BİBERLE EKLEYİP CEVİRİN. YADA PAZILARI YIKAYIP SOGANI KAVURUN PUL BİBER TUZ İLE PAZILARI KISIK ATEŞTE KENDİ SUYUNU SALIYOR ZATEN BİRAZ PİŞİRİN..
TUM MALZEMELERİ YOĞURUN HAMURU 15 DK DİNLENDİRİN..
SONRA BEZELERE BOLUN BİRAZ BUYUK BEZE.MERDANE İLE ACIN COK İNCE OLMASI GEREKMİYOR YADA OZEL BİR BECERİYE GEREK YOK

waffle tarifi
1 yumurta
1 cay bardağı sıvı yağ
1 cay bardağı şeker
2 cay bardağı sut
kabartma tozu
vanilya
azcık tuz
TUM MALZEMELERİ CIRPIN VE WAFFLE MAKİNASINA DOKUN PİŞTİKTEN SONRA İC MALZEMELERİNİ KOYUP SERVİS YAPIN AFİYET OLSUN..
İC İCİN
cilek
muz
kivi
sarelle
hindistancevizi
fındık ceviz