Tarifi iş yerindeki mutfak calışanımızdan aldım, dun denedim ve herkes parmaklarını yedi diyebilirim.
Ben normalde pek kurabiye falan sevmem ama bu tarife bittim diyebilirim, hazır pastane kurabiyeleri gibi oluyor hatta daha guzel

Once şerbet icin şeker ve suyu kaynatıp, 2 dk kaynatıp limon suyu ekleyip soğumaya bırakalım.

yarım paket margarin
3 yemek kaşığı kakao
1 yumurta
1 cay bardağı sıvıyağ
1 cay bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (3 su bardağından biraz az un kullandım ben)

Şerbeti icin;
1 yemek kaşığı limon suyu
2 cay bardağı su
1 su bardağı şeker

yumurta, sıvıyağ, toz şeker ve eritilmiş ılık margarini şeker eriyene kadar cırpın. kakaoyu ekleyin.
en son un-kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurup ceviz boyutunda kurabiyeler yapıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin.
180 derece onceden ısıtılmış fırında kurabiyeleri pişirin ama cok dikkatli olun cunku cok cabuk pişiyorlar, ustleri hafif catlayınca fırından cıkarın. Ben onceden ısınmış fırında 14 dk pişirdim. fırından cıkan sıcak kurabiyeleri elle tutulur ısıya gelince onceden hazırladığınız şerbete daldırıp cıkarıyoruz ve kurumadan ustune sus olarak ne koyacaksak koyuyoruz, kuruyunca yapışmıyor cunku tam olarak.
Biraz serin yerde dinlendirilip servis edilirse super oluyor. Afiyet olsun diyorum