Pandispanya malzemeleri (28 cm.lik tepsi icin) (cok uzgunum ama aliminyum tepsi kullandım, teflon tepside de iyi oluyor)
•4 adet yumurta
•1 su bardağı şeker
•1 silme su bardağı un
•1 silme cay bardağı buğday nişastası
•Yarım paket kabartma tozu
•1 paket vanilya

•Oda sıcaklığındaki yumurtayı cırpma kabına kırın.
•Şekeri ekleyin ve once duşuk devirde sonra en yuksek devirde 5 dakika kadar devamlı cırpın.
•Nişasta, un vanilya ve kabartma tozunu bir kaba eleyin. ( bu işlem malzemenin hava almasını ve pandispanın daha iyi kabarmasını sağlar)
•Cırptığınız yumurta ve şekere ilave edin. 1 dakika daha mikserle cırpın.
•Diğer tarafta tepsinin her tarafını tereyağıyla yağlayın.
•Bir yemek kaşığı kadar un koyup, sallayarak tepsinin her tarafının unlanmasını sağlayın. İsterseniz tepsinin dibine tepsi olcusune gore yağlı kağıt kesip koyabilirsiniz.
•Pandispanya hamurunu tepsiye dokun. Birkac kez sert bir zemin uzerine tepsiyi vurun ki icinde hava kabarcığı kalmasın.

•Tepsiyi soğuk fırına surup 200 dereceye ayarlayın
•Pandispanya kenarlardan yukselmeye başlayınca fırının ısısını 150 dereceye duşurun.
•Yaklaşık 20 dakika da pandispanya pişecektir.Yinede cıkarmadan bir kurdan batırıp icini kontrol etmenizi tavsiye ederim.
•Fırından cıkardığınız tepsiyi kuru bir bez uzerine ters cevirin.
•Tepsinin arkasına ıslak bir havlu serin ki; pandispanyanın altı terlesin ve kendini cabucak salsın.
•Bu aşamada sabırsız olmayın. Yoksa pandispanyanın yarısı tepside kalabilir.15 dakika kadar beklediğiniz halde tepsiden ayırmadıysa, kenarlarını bir bıcak yardımıyla bırakmasını sağlayın.
•Pandispanyanızın soğumasını beklemeden kesmeyin.

Daha sonra pandispanyanın icine istediğiniz pasta kremasını uygulayabilirsiniz.ben bimde satılan kakaolu pasta kremasını kullanmıstım.uzerini kaplamak icinde krem şanti kullandım.sonra dilediğiniz gibi pastanın uzeini susleyebilirsiniz,hayal gucunuze kalmış.