Ben profiterolu genellikle cayın yanında ikram ettiğim ve kıtır sevdiğim icin bitter cikolata dokuyorum. (Şekil olarak yuvarlak değil de uzun yapsam bu haline ekler de denebilir) İstenirse cikolata sos pişirilip, bol soslu yapılabilir. Ama sos servis edilmeden hemen once dokulmelidir, aksi halde profiterol yumuşuyor.

1 su bardağı su
1 su bardağı un
yarım paket margarin(125 gr)
3 yumurta

İc kreması;
2,5 su bardağı sut
3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı tozşeker
1 paket vanilya

Uzerine;
1 kare paket eritilmiş bitter cikolata(80 gr)
1-2 yemek kaşığı sut

Su ve margarini bir tencereye koyup, orta ateşte kaynatın. İcine unu dokup, tahta kaşıkla hızlıca karıştırın. 1-2 dakika icinde un toparlanıp hamur oluşacaktır. Bu hamuru soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra 3 yumurtayı birer birer kırıp, karıştırarak hamura yedirin. (Bir yumurtayı iyice yedirmeden kesilikle diğerini eklemeyin) Yumurtaları iyice yedirdikten sonra yoğun ve yapışan bir hamur elde edeceksiniz.

Yumurtaları yedirme işlemini mikserin spiral şeklindeki yoğurma uclarıyla yapıyorum, tahta kaşıkla da yapabilirsiniz ama biraz yorucu oluyor.

Fırını 180 derecede ısıtın.Hamurdan kaşık yardımıyla bir parca koparın. Ve başka bir kaşık yardımıyla yağlanmış tepsiye koyun. (Mumkunse elinizi değdirmeyin, cunku cok yapışan bir hamur. Ayrıca hamuru elinize alıp yuvarlamaya calışırsanız iyi kabarmayabiliyor) Hamurların şeklinin bozuk olması cok onemli değil, cunku pek ozgur kabaran bir hamur, pişerken istediği gibi şekil alıyor

Bu olcuden yaklaşık 18-20 adet cıkıyor. Tepsiyi ısıtılmış fırına koyup kızarana kadar pişirin. (35-40 dakika)

İc kreması icin, vanilya haric diğer malzemeleri tencereye koyup, orta ateşte surekli karıştırarak pişirin ve ılınmaya bırakın. Ilınan kremaya vanilyayı ekleyip, cırpma teliyle biraz karıştırın. Pişen profiterol hamurlarını ortadan keserek arasına krema koyun.

Bitter cikolatayı kırıp, bir cezvenin icine koyun ve uzerine 1-2 kaşık sut ekleyin. Cezveyi su dolu bir başka kabın icine oturtup, ocağa koyun ve cikolatayı eritin. Bir cay kaşığı yardımıyla profiterolun uzerine dokun.