merhaba kızlar..
bu tarifi aslında bir coğumuz biliriz ama rulo denince akla bildiğimiz rulo pasta gelir.bu kez farklı bir rulo goreceksiniz.aranızda bilenler muhakkakki vardır ama ben de kendi usulumce hazırladığım pastamı sizlerle paylaşmak istedim umarım beğenirsiniz
BU ARADA BU PASTANIN KEKİ KIVIRMA FİKRİ BANA AİT DEĞİLDİR ,YABANCI BİR SİTEDEN ALINTIDIR..belirtmek isterim..ama pandispanyası,krema ve dekor kısmı tamamen şahsıma aittir..
elma,tarcın ve bol cikolata duşkunuyseniz eğer buyurun pastamı yapmaya)))))

hazırlık aşamasında tek yapmamız gereken pandispanya icin kullanacağımız malzemeleri kekimizin daha iyi kabarması icin oda sıcaklığında onceden tutmamız gerekmektedir..

5 yumurta 5 fincan un 3 fincan şeker 1 fincan mısırozu yağı yarım limon suyu 1 pkt kabartma tozu

krema icin; 2 paket dr.oetker cream ole 700 ml sut 1 fincan elma suyu 1 cay kaşığı(silme) tarcın
uzerine;bitter veya sutlu rende cikolata

oda sıcaklığında bekleyen yumurtalarımızı oce bir fiske tuzla daha sonrada şekeri ilave ederek iyice şeker eriyene kadar cırpıyoruz.icine limon suyu mısırozu yağını ve elediğimiz un ve kabartma tozu karışımınıda ilave edip fazla bekletmeden karıştırıp yağlanmış fırın tepsisine dokuyoruz.170 derecede tam 13 dkk kadar pişiriyoruz,eğer daha fazla kalırsa kekiniz kıvrılmayabilir..ustu altın rengi alınca muhakkak kapatın.benim fırınımda bu surede muhakkak kek ğişiyor cunki zaten cok ince bir tabaka oluyor yaklaşık 1,5 yada 2 santim kalınlığında bir kek oluyor.kek biraz 2 dkk fırında ağzını acmadan beklesin.daha sonra uzerine bolca sut dokup 2 tane peceteyle ustunu ortun ve kalın bir ortuyude pecetelerin uztune serip fırında sutle ıslattığınız kekin buharlaşıp yumuşamasını bekleyin..diğer tarafta 2 paket cream ole ile sut,elma suyu ve tarcını da ilave ederek iyice cırpın dolapta kekinizin yumuşama suresi kadar bekletebilirsiniz.yaklaşık 10 dkk ka sonra kekinizi fırından cıkartın. keki ister tepside isterseniz yere ters ceviripte yerde boyuna 4 tane eşit şeritle ayırın birinci şerite kremadan surup dikkatlice sıkı bir rulo yapın ve pasta kabınızın ortasına dikleme yerleştirin.diğer parcalarıda krema surerek rulonun etrafına sararak kekler bitene kadar 4 parcayıda aynı işlemle yerleştirin.daha sonra kalan krema ile once kenarlarını daha sonrada ustunu kaplayın,ben artan kremayı bir poşete koyup delerek dekor yapmaya calıştım.en son olarakta bir parca cikolatayı dolapta biraz bekletip bir tabaga rendeleyin(ben de daha onceden hazırladığım bitter rendesi vardı birazda sutlu cikolata rendeledim ikisindende kullandım tavsiye ederim.beyaz cikolatada super oluyor).rendelerken cikolata elinizin sıcaklığıyla yumuşayacak gibi olursa sık sık ellrinizi yıkayarak ısı değişimi yapabilirsiniz ve o sırada da cikolatayı dipfirizde biraz bekletebilirsiniz..ben pastamın orta kısmına odun kıymıkları yaptım.bunuda fazla sert olmayan cikolatayı bir bıcak yardımıyla kıyarak hazırladım yapımı cok basit deneyin muhakkak..rendelediğiniz cikolataları kaşık yardımıyla pastanızın istediğiniz yerine dekor yapabilirsiniz..
bir onemli ayrıntı pastanın ustunu fazla kremayla kaplamayın kremanın ağırlıyla pasta gocebilir fazla bastırmayın kremayı surerken .birde muhakkak dinlendirin oyle servis yapın..hepinize afiyet olsun kızlar...