emine bederden guzel bi tarif
ben bi iki oynama yaptım tarifte
cok beğenilen ve istek alan bi kektir
tek zorluğu biraz riskli olması ama sıralamaya ve yapım aşamasına dikkat ederseniz eminim cok guzel bi kek cıkacaktır ortaya

un ,pirinc unu ,vanilya ,kabartma tozu bunların hepsini başka bir kaba eleyin.margarini de eritip soğutun.limon tuzunu ezin ve toz haline getirin sıktığınız limon suyuyla karıştırın
4 yumurta
2 su bardağı şeker
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı pirinc unu
(olmadığında buğday nişastasıyla da yaptım)
1,5 su bardağı un
2 cay kaşığı limon tuzu
1 adet limon suyu
250 gr margarin
KREMASI
150 gr beyaz cikolata
yarım cay bardağı krema
1 tatlı kaşığı margarin
1 limon kabuğu
3 corba kaşığı limon suyu
bir kapta yumurtayla şekeri iyice cırpın kabarsın
yağını ekleyin tekrardan cırpın. un karışımını ekleyin ve bundan sonrasını cırpma teliyle elinizle karıştırın.en son da limon suyunu ve limon tuzunu ekleyip iyice karıştırın.istediğiniz kalıba dokun ve onceden ılınmış olan fırında 150 derecede 1 saat pişirin
pişme aşamasında kesinlikle fırın kapağını acmayın ve piştikten sonra da fırının kapağını acmadan en az 5 dk bekleyin
başka bi yerde kapaklı bi saklama kabına koyduğunuz krema malzemelerini koyun.ve kapağını sıkıca kapatın.kesinlikle su kacmaması lazım yoksa coker
benmari usulu yani kaynayan su dolu bi kabın icine saklama kabını oturtun
iyice eridikten sonra fırından cıkardığınız ve bi kac yerden deldiğiniz kekin uzerine dokun
afiyet olsun
NOT:bu keki kesinlikle buzdolabına koymayın o zaman yağı donacağı icin daha sert bi kek olacaktır
ama geene de tercihe bağlıdır