Ben boyle hafif ve leziz pasta gormedim)

Hamur halinde alınan kadayıflar tavada cok az bi sıvı yağla yakmadankavrulmalı..Soğuduktan sonra elle parcalanmalı..

Kadayıf(cok değil yarım kilonun yarısı diyelim)
Yarım kilo sut
Yarım su bardağı un
Yarım paket margarin
Bir vanilin
Bir su bağdağı toz şeker
Biraz ceviz ici
Bir paket sade krem şanti
Bir su bardağı sut
Tarcın

Dışardan kızarmamış kadayıflar satılır ya ondan biraz alınız alınız..Bir tavada icine biraz tarcın ekleyerek kızartınız..Sonra bir kaba alıp elinizle cok ufaltmadan parcalayın.
Bir borcamın tabanına bu parcaladığını kadayıf tanelerini serpin hatta biraz cokca serpin..Bi tutamda tarcın gezdirin ustune..
Tencereye yarım paket margarini ve bir su bağdağı unu alın asla kavurmadan şoyle bir cevirin ve icine yarım kilo sut ve bir su bardağı şekeri ilave edip pişirmeye başlayın..
Dediğim gibi un kavrulmayacak sadece şoyle bir cevrilecek yağda..
Koyulaşmaya başlayan kremayı indirmeden bir paket de vanilin ilave edip ocaktan alın,bir paket vanilini ekleyin ve soğumaya bırakın.
Başka bir kapta bir su bardağı soğuk sut ile sade krem şantiyi cırpıp dolapta beklemeye alın..
Pişirdiğimiz krema soğuyunca kaşık yardımı ile krem şanti ve kremayı bi guzel karıştırın ve kadayıfları serptiğimiz borcama yayınız..
Sonra kremanın ustune yine kadayıfı bir tabaka şeklinde serpiniz..
Bir tutam tarcını ve dovulmuş ceviz icinide serptiniz mi doğruca buzdolabına soğumaya bırakın..
Soğuduktan sonra servis ediniz.
Not: Şayet kafayıfı hamur halinde almak işlem yapmak istemiyorsanız marketten hazır olanını alın aynı işlemi yapın değişen bişey yok Ama hamur halinde alıpkavurup kavonazlarda saklarsanız buzdolabındapasta yapacağınızda buyuk kolaylık sağlıyor..Ben oyle yaptım..esim de ekleyeceğim en yakın zamanda herkese afiyet olsun..

Bunlar bayramda memeleketten aldığım kızarmamış kadayıfların,evde tavada kızartılıp ufalanmış hali..Ben poşetledim ve buzdolabında saklıyorum..Pastayı yapacağımda buyuk kolaylık oluyor..

Borcamın tabanına bu kadayıflardan serpiyoruz..Miktarı size kalmış..Cok da olabilir az da..Serptikten sonra bir tutam tarcın da ekleyelim..

Tarifde ki gibi kremamızı pişirdik ve krem şantimizi bir bardak soğuk sutle hazırladık..Kremamız iyice soğuduktan sonra krem şanti ile birleştiriyoruz..

Kremamızı borcamımızda ki kadayıf parcalarının ustune ekliyoruz..

Kremayı ekledikten sonra yine kadayıf parcalarını en uste ilave ediyoruz..Miktarını siz belirleyin..Ben biraz cokca serptim..Yine bi tutam tarcında gezdirdik..

Bu da bitmiş hali..Ustunu ceviz ici ile susleyebilirsiniz..

Bu da yandan gorunuşu..
Buzdolabında iki yada uc saat beklettikten sonra kare kare keserek servis yapabilirsiniz..

Bu da servis hali...
Kadınlar Kulubu Yemek Tarifleri