Uzun suredir yapmayı planladığım bir tarifti,her ne kadar kabartma tozu eklemek gibi bir hataya duşmuş olsamda tadının nefisliği tum uzuntumu aldı.Şiddetle tavsiye ederim.Ben kalabalık bir grup misafir ayarlayacağım icin iki olcu yaptım.Bir olcuden tahmini 15 adet falan cıkıyor olmalı.
Malzemeler
40 gr tereyağı (Ben margarin kullandım)
60 gr pudra şekeri
1 yumurta
200 gr un
1 paket vanilyalı puding(Muzlu puding kullandım)
1 paket vanilya
Dikkat:Kabartma tozu yok ben yalnışlıkla koyduğumicin kurabiyeler biraz yayıldı
Uzeri icin:
Marmelat-Sos gorunumu icin(Boğurtlenli kullandım)
Hindistan cevizi ,peynir gorunumu versin diye.(Şu anda evde kalmadığı icin seriştiremedim bu işi yarın halledeceğim son halinin resmini eklerim)
Yapılışı:
Yumurta,oda sıcaklığında yumuşamış margarin veya tereyağını ve pudra şekerini iyice birbirine yedirin.Pudingi ve unu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.Hamuru bekletmeden
beze yapıp 3-4 mm kalınlığında acın.Bardakla hamuru kesin.Kestiğiniz yuvarlakları yağlı kağıt serili veya yağlanmış fırın tepsisine dizin.Kalan hamurları bir sarımsak ezeceği yardımı ile yuvarlakların ustune sıkın.Yeteri kadar sıkınca bıcakla sarımsak ezeceğinden hamuru ayırın.160 derece onceden ısıtılmış fırında rengi pembeleşmeden 10-12 dk pişirin.Fırından cıkan ve soğuyan kurabiyelerin uzerine bir kaşık yardımı ile marmelat koyup uzerine hindistan cevizi serpin.