klasik kurabiyelerden sıkılanlar icin muthiş bir goruntu

arkadaşlar ben bunu bir siteden aldım ve henuz denemedim. verdiği tarifi denemeyen biri olarak utanıyorum ama o kadar vaktim olmuyor mutfakta. deneyen arkadaşlar hamurun tutmadığını cok sert olduğunu soyledi.bildiğiniz bir hamur kullansanız daha iyi olur. şeklin nasıl yapılacağını ornek alabilirsiniz

Tum malzememizi yoğurup 4-5 parcaya ayıralım. Buzdolabında 1 saat dinlendirelim. Sure sonunda her bir parcayı dolaptan tek tek cıkarıp şekil vereceğiz cunku hamurumuzun şeklini kaybetmemesi icin soğuk olarak fırına girmesi gerekiyor.

4,5 cay bardağı un
135 gr. oda ısısında margarin veya tereyağı
5 tepeleme corba kaşığı pudra şekeri
1 yumurta akı
2 cay kaşığı şekerli vanilin

Fırınımızı 175 dereceye ısıtalım. Dolaptan aldığımız hamur parcasından ceviz kadar bir parca koparalım. (Hamuru ne kadar kucuk şekillendirirseniz ici o kadar iyi pişer) Bu parcayı bir ucu sivri olacak şekilde yuvarlayalım.
Sivri ucu makas ile kirpinin ağzınını oluşturmak uzere yatay olarak keselim. Ust kısmından bir miktar boşluk bıraktıktan sonra (surat kısmı olacak) yine makasımızla hamuru kirpinin dikenlerini oluşturmak uzere yanyana keselim. Bu işlemi hamurun ust yuzeyi boyunca tekrarlayalım.

Hazırladığımız kirpinin goz kısmını oluşturmak uzere varsa iki adet boncuk şekeri hamurun on kısmına koyup, elimizle birbirine doğru yaklaştırarak bastıralım. Goz icin kuş uzumu, corek otu, damla cikolata vs. de kullanabilirsiniz. Hazırladığımız kirpileri ısınmış fırına koyalım. Uzerleri pembeleşene kadar pişirelim. Daha sonra fırından hemen cıkarıp soğumaya bırakalım.