Gecen gun canım inanılmaz kurabiye istedi

Artık daha fazla dayanamadım ve dun mutfağın yolunu tuttum.
Ne yapsam diye tarif kitabına bakarken dedim bu seferde ben uyduriyim bakalım nasıl olacak.
Ama hayalimde canlandırdığım kurabiye bu değildi tabi.
Hani atarken biraz isabetli olabilecek cinsetendi
Ama sonuc bu cıktı )
Eee neye niyet neye kısmet deyip anlatayım tarifimi

Şimdi efendim hayalimdeki tarif te hamuru acıp icine dolgu maddesi koyup rulo yapmak sonra onu parmak kalınlığında kesip yan olarak tepsiye dizim pişirmek vede afiyetle yemekti.

150 gr. tereyağ
2 yumurta sarısı
yarım bardak şeker
yarım paket kabartma tozu
2 kaşık kakao
un

2 yumurta akı
2-3 kaşık pudra şekeri
1 bardağa yakın hindistan cevizi

Rulo kurabiye yapmak hayaliyle once 150 Gr. oda sıcaklığındaki tereyağını, 2 yumurta sarısını, yarım bardak şekeri, yarım paket kabartma tozunu, 2 kaşık kakaoyu vede aldığı kadar unu karıştırıp hamur yaptım.

Hamur dinlenirken 2 yumurta akını mikserin en yuksek ayarında kar haline gelene kadar cırptım. icine 2-3 kaşık kadar purda şekeri ekledin yeniden cırptım. Sonra bir bardağa yakın hindistan cevizi ekleyip tahta kaşıkla karıştırdım.

Daha sonra hamuru acmak icin tezgaha biraz un serpip hamuru 1cm. kalınlığıında actım.
Uzerine hindistan cevizlikarışımı yaydım ve rulo yapmaya calıştım.
İşte ne olduysa burda oldu. Rulo olmadı sanırım hindistan cevizini fazla koydum.Cunku ben rulo yaptıkca hamur dağıldı

neyse bu kadar malzeme boşa gidermi deyip tekrar yoğurma kabına aldım. Şoyle bi yoğurdum.
Yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizdim. 180 derece de onceden ısıtılmış fırında pişirdim.
Pişerkende inşaAllah guzel olur yoksa annemin soylenmelerinden kurtaramam kendimi diye dua ettim
Neyse pişti, Soğudu, ve
yedim. Annemde yedi
veeeeeeeeeeeee beğendi.