merhaba kızlar
bu gunde ben size adını bizzat kendi koyduğum tenbel işi gul kurabilerimin tarifini vericem) tembel işi dediğime bakmayın;bu kurabiyelerin daha ozenle hazırlanmış halini ilk kez ben 9 sene oncesi eşim ve ailesi soz kesmeye geldikleri zaman onlara soz mendilinle birlikde vermek icin yapmıştım.. onlara yaptığımı jelatinle suslenmiş guzel bir tabakda hazırlamıştım.onlarda benim kurabiyelerimi evlerine tebrik icin gelen misafirlerine gelinimizin soz kurabiyerli diye sunmuşlar (muthiş bir havam olmuştu)evlendikden sonra tarif isteyen isteyeneydi..evlenecek kızlara duyurulur)
hernekadar libyanacığımınkiler kadar guzel olmasada belki ben de benim gibi işin kolayına kacmak isteyenler icin bir alternatif sunabilirim diye duşundum..hepinize kolay gelsin,umarım pişirirken keyifli zamanlar gecirir ve beni anımsarsınız)

arkadaşlar; benim olculerim biraz fazla olduğu icin ben hamurumu ikiye ayırıp iki renk calıştım.sizler isterseniz bunu tek renkle yada renkleri arttırarakda yapabilirsinz..birde ben fırını onceden ısıtmayı unuttum bu yuzden de pişirmenin azizliğine uğradı kurbiyelerim ama yinede fotoğraflarıyla tarifi koydum en azından hamur halini goresiniz diye..

250 gr.tereyağ veya margarin, 1 cay bardağı mısırozu yağı, 1 cay bardağı pudra şekeri, 250 gr.nişasta, alabildiğine un, 1 cay kaşığı vanilya esansı veya 1 paket vanilya, bir fiske kırmızı gıda boyası. (kabartma tozu yok)

oncelikle derince bir kaba oda sıcaklığında erimiş tereyağımızı,mısırozu yağımızı ve pudra şekerimizi alıp iyice karıştırıyoruz.daha sonra icine vanilyamızı ve nişastamızıda katıp tekrar karıştrmaya devam ediyoruz.en sonda kulak memesi kıvamı dediğimiz hale gelene kadarda azar azar un ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz.hamrumuzu ikiye ayrıp bir parcasına kırmızı gıda boyası ilave ederek tekrar yoğuruyoruz.
hamurlarımızdan kucuk bezeler alıp once elimizle uzun şeritler yuvarlıyoruz daha sonra bu şeritleri ister bir merdana yardımıyla zemine biraz nişasta seperek,yada elimizde acıyoruz.daha sonra bir kenarından kıvırmaya başlayıp hamuru bitene kadar kıvırıyoruz dik durması icin alt kısmını bıcak yardımıyla duzgun kesip tepsimize dik olarak yerleştiriyoruz.hamur bitene kadar bu işleme devam ediyoruz.onceden ısıtılmış 180 derecede 25 dkk kadar pişiriyoruz.arzu ederseniz pişdikden sonra uzerine dekor şeker yada pudra şekeri eleyebilirsiniz ben oyle yaptım.
not:eğer fırını onceden biraz ısıtırsanız kurabiyelerinizin yamulmadan ve catlamadan pişmesini sağlayabilirsiniz,benim gibi unutursanız biraz yamulabilirler uzulmeyin denemeye devam)...
bittiiii...afiyet olsuuun...