tepsinizin boyutuna gore sebze adetlerini arttırabilirsiniz ben kucuk bi fırın kabında yaptım

soğanları kucuk kucuk doğrayıp az sağda pembeleşinceye dek kavurup uzerine salcayı ilave edip karıştırın biraz su ilave edip salcanın erimesini sağlayın.. (soğanın fazla olmasında hic sakınca yok isterseniz 4soğanda kullanabilirsiniz)bi fiske şeker,tuz ve istediğiniz baharatları atıp altını kapatın. (isterseniz salcaya ilave olarakta domates rendeside kullanabilirsiniz.)
patatas ve patlıcanları halka halka kesip hafifce kızartın once patatesleri tepsiye dizin sonra hepsinin ortasına kurdan saplayın(kurdanları ceşmenin altında tutarsanız biraz ıslansınlarki fırında yanmasınlar) sonra soğanlı karışımı uzerine dokun. kurdanlara patlıcanları takın. uzerlerine domates dilimlerini ve biberleri takın(domates ve biber ciğden) uzerine biraz sıcak su gezdirip tepsiyi alimunyum folya ile ortup fırına verin. pişmesine yakın uzerindeki folyoyu alınki domates ve biberler kızarsın..
afiyet olsun

3 patates
3 patlıcan
biber
domates
3soğan
1 kaşık salca

isterseniz bu yemeğe koftede ilave edebilirsiniz.. veya soğanlı harcı kıymalı yapabilirsiniz..
eşim veyeterjan olduğundan ben sadece sebzelerle yapıyorum..