Geleceğimizin teminatı genclerimizden goğsumuzu kabartan haberler gelmeye devam ediyor. Bilkent Universitesi Muzik Hazırlık İlk ve Ortaokulu 5. sınıf oğrencisi Nil İpek Şabi ile 4. sınıf oğrencisi kardeşi Kıvanc Arda Şabi, birlikte katıldıkları "Uluslararası Muzik Yarışması: Heirs of Orpheus"ta keman ve viyolonsel branşlarında birincilik ve ikincilik elde etti.
Bulgaristan'ın Albena kentinde 4-11 Ekim tarihlerinde duzenlenen yarışmada, solo keman dalında Grand Prix odulununun sahibi olan 10 yaşındaki Nil İpek Şabi, elde ettiği bu başarıyla gelecek yıl ocak ayında Gurcistan'da duzenlenecek "Uluslararası Mozart Muzik Yarışması"na katılım davetiyesi kazandığını soyledi.
4 yaşında piyano oğrendi, 5 yaşında keman calmaya başladı

Beden eğitimi oğretmeni annesinin, kendisindeki ritim yeteneğini keşfetmesi uzerine, 4 yaşında piyano oğrendiğini, 5 yaşında ise keman calmaya başladığını belirten Nil Şabi, kemanı bırakmayıp muzik yaşamına bu enstrumanla devam ettiğini ifade etti.
Nil İpek Şabi: "Kulağımda melodiler ucuşuyor"

Bilkent Universitesi Muzik Hazırlık İlk ve Ortaokulu'nda burslu okuyan Şabi, "İleride kemanımla orkestrada baş solist olmak istiyorum. Baş solist olmak istiyorum cunku kulağımda melodiler ucuşuyor. Butun koncerto yazan sanatcıları cok seviyor ve dinliyorum ama en sevdiğim kemancı, Itzhak Perlman. Turk kemancı olarak da Suna Kan'ı cok seviyorum." dedi.
"Klasik muzik insanın ruhuna işliyor"

Nil Şabi, ailelerin cocuklarına klasik muziği sevdirmelerini tavsiye ederek, "Klasik muzik dinleyince, insanın icine, ruhuna muzik yerleşiyor. Bu, insanı mutlu ediyor bence. O yuzden herkes klasik muzik dinlemeli." ifadelerini kullandı.
"Avustralya Cocuk Orkestrası'nda calıp onur belgesi aldım"

Ablası ile aynı okulda oğrenim goren 9 yaşındaki Kıvanc Arda Şabi de muzik hayatına ablası gibi piyano ile başladığını, daha sonra keman ve viyolonsel eğitimleri aldığını anlattı.
Uc yıldır devam ettiği viyolonsel eğitimine Arthur Rahmatullah ile başladığını belirten Şabi, 2016 yılında Avustralya'nın Melbourne kentindeki Australian Children's Orchestra'da (Avustralya Cocuk Orkestrası) calıp, buradan onur belgesi aldığını dile getirdi.
Kıvanc Arda Şabi: "Buyuyunce Turkiye'nin en iyi cellisti olmak istiyorum. Bunun icin cok calışıyorum." dedi.

"Tum yetenekli cocukların desteklenmesi gerektiğini duşunuyorum"

Anne Gamze Şabi ise cocuklarının kazandığı başarılardan duyduğu gurur ve mutluluğu dile getirdi.
Bilkent Universitesinin ve hocalarının cocuklarını cok desteklediğini belirten Şabi, "Memur olarak bir yere kadar karşılıyoruz. Elimizden gelen gayreti gosteriyoruz. Kendi adıma değil ama tum yetenekli cocukların desteklenmesi gerektiğini duşunuyorum. Zahmetli yetişiyor bu cocuklar. Turkiye'nin geleceği sanatcılara, cocuklarımıza yarışmalara giderken en azından ulaşım ve konaklamada destek olunmasını talep ediyorum." diye konuştu.
İzlemek isteyenler icin iki kardeşin daha once gosterdiği performanslar:
Onedio