6 Kişilik
Hazırlama Suresi 40 dk.
Pişme Suresi 30 dk.
Malzemeler:
Hamur icin:
2 Cay Bardağı Yoğurt
2 Ad. Yumurta
1,5 Yemek Kaşığı Sirke
4-5 Su Bardağı Un
2 Cay Bardağı Sıvı Yağ
1 Paket Kabartma Tozu
1 Cay Kaşığı Tuz
(uzum sirkesi kullandım hanımlar, boreğimizin hem puf hem cıtır
olması icin. Tercihen elma sirkesi ya da soda da kullanabilirsiniz.Denedim fark olmuyor.)

İc Harcı:
7-8 Adet Haşlanmış Patates
1 Ad. Soğan
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
2 Cay Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Salca
Birer tutam Kimyon, Kırmızı ve Karabiber

İc harcı yerleştirilirken 125 gr margarine ve 1 cay bardağı sıvı yağa ihtiyacımız olacak.

Uzeri icin:
1 Yemek Kaşığı Yoğurt
1 Yumurta Sarısı
Yapılışı:
Once patateslerimizi haşlanmak uzere tencereye alalım, hamurumuzu yoğururken onlar hazır
hale gelsin.

Şimdi hamur yoğuracağımız kaba ayarladığımız olculerde yoğurdumuzu, yumurtamızı,sirkemizi,
sıvı yağımızı, kabartma tozumuzu ve tuzumuzu koyarak cırpma işlemine başlayalım.

Malzemeler karışınca yavaş yavaş unumuzu ilave edelim ve ozlu bir hamur elde edene
dek yoğuralım.

Hamurumuzun uzerini kapatarak 45 dk. dinlenmeye bırakalım.

4 su bardağı un hamurun istenilen kıvama gelmesi icin yeterli oluyor.
Kalanını hamuru acarken kullanmak icin.
Hamurumuz dinlenirken ic harcımızı hazırlayalım:
Haşlanan patatesleri soyup ezelim.

Soğanlarımızı yemeklik doğrayarak 2 yemek kaşığı yağda kavuralım.

Salcamızı 1 cay bardağı ılık suda eritelim. (salcamı yeni yaptım sayılır. Biber salcası olduğundan
biraz acı birazda tuzlu. O yuzden bu işlemi yapıyorum.)

Erittiğimiz salcamızı soğanlara ekleyerek 1 dk daha kavurma işlemine devam edelim
ve ocaktan alıp ezdiğimiz patateslerin uzerine dokelim. Tuzunu, kimyonunu, kara ve kırmızı biberini
ekleyerek karıştıralım. (Baharatları en son ekliyoruz ki tatları ve kokuları kaybolmasın.)

Dinlenmesi icin bıraktığımız hamurumuzdan yumruk buyukluğunde bezeler yapalım.

Tavamıza margarini ve sıvı yağı koyup erimesi icin ocağa alalım.

Bu arada fırınımızıda 180 dereceye ayarlayalım ısınması icin.
Artık ilk bezemizi incecik acmaya başlayabiliriz. (Dinlenmeye bırakılmayan ve acılmayı bekleyen bezelerin uzerini bez
yada sofra yardıyla ortersek kurumalarını onlemiş oluruz. Bu hamurumuz dinlendiği icin pek gerek yok.)

Hamurumuzu actık, şimdi erittiğimiz yağdan az miktarda actığımız yufkamıza surelim.

Yufkamızın tam ortasına gelecek şekilde boydan boya patates harcımızı koyalım.

Yufkamızı yarım ay şeklinde katlayıp icine surduğumuz yağdan birazda ust yuzune surelim.

Rulo şeklinde sarıp diğer bezelerimizide aynı işlemden gecirelim.
Yağladığımız tepsiye ya da yağlı kağıt uzerine dizelim. (istediğiniz buyuklukte kesebilirsiniz.)

Artan yağımızın icine 1 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yumurta sarısı ekleyerek uzerlerine surelim.

(uzeri icin olan yoğurt ve yumurta sarısını, yufkalardan artan yağ ile kullanacağımız icin malzemeler kısmında resim koyamadım, cunku eksik olurdu kusura bakmayın

180 derecede ısıttığımız fırına surelim 30 dk pişirelim.

Afiyet olsun canlar