Merhaba arkadaşlar;
Aklımda olan 2 sunumda arkadaşlarım tarafından hazırlandığı icin,bende sizlere değişik bişiler yapmak istedim.
Umarım beğenilir,hoşunuza gider lezzeti.
Cook onceleri ismini hatırlamadığım bir blogda gormuştum ben bu tariflerimi,o gun bu gundur zamanım olduğunda sevdiklerime zevkle hazırlıyorum ve sizlerlede paylaşmak istedim yarışmayı bahane ederek

Patlıcan Avucunda Zeytinyağlı Calı Fasulyesi

4-6 kişilik
Hazırlama Suresi:2,5 saat
Bekleme Suresi:1 saat
Pişirme Suresi:1,5 saat

Genişletmek icin tıkla...

MALZEMELER;

Yarım kg calı fasulye 1 kahve fincanı zeytinyağ 1 kahve fincanı su 2 kucuk soğan 1 kucuk baş sarımsak 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 2 adet kemer patlıcan 3-4 adet defne yaprağı
HAZIRLANIŞI;

Calı fasulyeleri ayıklayıp,yıkadıktan sonra julyen doğruyoruz.
Puf Nokta!
Malzemelerin ince cubuklar halinde kalınlıklarının ve uzunluklarının eşit olarak olduğu doğrama şekline,julyen denir.
Bunun icin ozel doğrama aparatlarının olduğu kadar,evinizdeki ince plaka bıcaklar ilede bu kesme yontemini uygulayabilirsiniz.

Ardından doğradığımız fasulyeleri dikkatlice tenceremize yerleştiriyoruz.Uzerine kuru soğanlarımızı ikiye bolerek,sarımsaklarımızıda diş diş olacak şekilde dağıtıp zeytinyağı,şeker,tuz ve suyumuzu ilave edip su kaynama noktasına geldiğinde defne yapraklarımızı ekliyoruz ve ağzı kapalı halde fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.

Patlıcanlarımızı yıkayıp kurulayıp,kabuklu halde uzun şerit şeklinde kesip bol yağda kızartıyoruz.
Servis Onerisi!
Patlıcanları fazla yağlı olmaması icin havlu kağıt uzerine koyarak onlem alabiliriz.

Kızarttığımız patlıcanları duz bir zemine alıp,pişirdiğimiz fasulyelerden bir tutam alarak uzerine yerleştirip,duzgun bir şekilde sarıyor demet yapıyoruz.
Sardığımız patlıcanlı fasulyeleri demet demet yan yana koyarak servis ediyor,patlıcanların uzerlerinede ikiye kesmiş olduğumuz kiraz domateslerden yerleştiriyoruz...
Afiyet olsun...

JULYEN KAŞIK SALATA

MALZEMELER

SERVİS KAŞIKLARI İCİN;

Yarım su bardağı ılık su 1 yumurta sarısı 8-10 kaşık zeytinyağı 3 su bardağı un 2 yemek kaşığı susam 2 yemek kaşığı pul biber 2 yemek kaşığı kekik 2 yemek kaşığı haşhaş 2 yemek kaşığı corek otu 1 yemek kaşığı karabiber
SALATA MALZEMELERİ;

Havuc Turp Taze soğan Maydanoz Dereotu Kiraz domates Kapari Konserve mısır Kırmızı pancar turşusu Kornişon salatalık turşusu Mor lahana Salatalık Yeşil biber Kuru domates ve kuru biber Limon Zeytinyağı
HAZIRLANIŞI;

Servis kaşıklarını hazırlamak icin butun malzemeleri bir araya getirip orta sertlikte bir hamur elde ediyoruz.

Servis Onerisi!
Hamurumuz yumuşak olmamalı,eğer un yetersiz gelirse mutlaka ilave edilmeli...

Hazırlamış olduğumuz hamurumuzu zemine biraz un serptiğimiz yerde cok ince olmayacak şekilde acıyoruz.
Yemek kaşıklarını acmış olduğumuz hamurumuzun uzerine yerleştirip etraflarından bıcakla keserek kalıplarını cıkartıyoruz.
Ve kesilen hamurları kaşıkların iclerine yerleştirip 200 deree onceden ısıttığımız fırınımızda uzerleri hafif kızarana kadar pişiriyor soğumaya bırakıyoruz.

Pişirip soğuttuğumuz hamurlarımızı alırken dikkatli davranıp kırmamaya ozen gostermeyi unutmuyoruz

Salatamıza gelince,tum malzemelerimizi iyice yıkıyoruz.

Julyen bıcağımızla havuc,turp ve salatalığımızı kesiyor hazırlıyoruz.
Diğer yandan yeşillik malzemelerimizide istediğimiz buyuklukte kesip tum malzemeleri derin bir kaba alıyoruz.
Kapari,mısır,kornişon turşu,pancar turşusu,kurutulmuş domates ve biberlerimizide bu karışıma ilave edip zeytinyağı,limon ve tuz ile harmanlıyoruz.

Hazırladığımız servis kaşıklarını salata kasemizin uzerine istediğimiz şekilde yerleştirip,kaşıklara birer kup pancar ekleyip limon ile taclandırıyor servise hazır hale getiriyoruz.
Afiyet olsun
Servis Onerisi!
Servis kaşıklarımızın tadı inanılmaz guzel,salatamızı tuketirken yanında onlarıda yiyebilirsiniz,biz oyle yapıyoruzzz)

Yarışan,yarışacak olan tum arkadaşlarıma canı gonulden başarılar diliyorum...