Iyi akşamlar bayanlar.
Sonunda mutfaktan cıka bildim ve yaptıklarımı hemen paylaşmak istedim

ZEYTİNYAĞLI PATATESLİ KURU KABAK VE YAPRAK SARMASI .
MALZEMELER:
450 gr asma yaprağı,
4 adet kuru kabak
3 bucuk bardağı pirinc
2 adet soğan
4 adet patates
1 adet limon
3/4 cay bardağı zeytinyağ
tuz,karabiber,kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı biber salcası
1 yemek kaşığı domates salcası
½ demet maydanoz .
SOSU İCİN:
3 .adet domates
1cay bardağı sıvıyağ
tuz,karabiber . .
YAPILIŞI: Salamura yapraklarini ve kabagi sıcak suda yaklaşik15 dakika bekletiyoruz, O sira derin bir kaba pirinc, doğranan soğan,salcalar,tuz/ baharatlar, kıyılmış maydanoz,sıvıyağ, rendelenmiş ciğ patateslerimizi iyice yoğrulup hazırıiyoruz.daha sonra yapraklarimizi ve kabaklarimizi suzup, yapraklara ic harc konularak sarılır ve kabaklarimizida dolduruyoruz. Daha sonra once kabaklari sonra, .sarılmış yapraklar dizilerek uzerini hafif ortecek kadar sıcaksu ilave edilir ve yarim cay bardağı zeytinyağ, uzerine bir tabak oturtulur. Once kaynatılır daha sonra kısık ateşte sarmalarin suyu cekene kadar ve yumuşayıncaya kadar pişirilirlir. .
Sosu icin:
Domatesler rendeleleyip sıvıyağda pişirilir.Tuz,karabiber eklenir. Soğutulur ve pişen sarmalar soğuduktan sonra servis tabağına dizilir. Uzerine sos dokulur. Maydanoz,limon dilimleri ile dilediginiz gibi suslenir. .
Not: tencerenin dibine, .kabakları dizmeden once yaprak serilir. Hoşunuza gidiyorsa 3 dış sarimsakda ekleye bilirsin.
Sultan salatası . .
Malzemeler:
10 adet kayısı
10 adet incir
Yarim cay bardağı kuru uzum
1 yarim tatlı elma
90 gr kuzu gevreği (salata)
3 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke .
Yapılış: Butun malzemeleri ince bir şekilde doğrayıp derin bir kaba alip,
1 kaşık sirke dokuyor, .sonra 3 kaşık zeytinyağımisi .ilave edip bir birne karışmasını sagliyoruz.
Afiyet olsun. .
Not: ben .bu salata karışımini daha cok bahar ve yaz mevsimine yakişdigini duşunuyorum. Bu arada sirkeyide 2 kaşık kadar ilave ede bilir,yeşìliğinide daha bol tuta bilirsiniz.