herkese merhabalar; uzun zamandır profiterol yapmıyorudm, cheesecake duşunmuştum ama yapılınca goz gore gore pişti olmamak icin profiterol yapmaya karar verdim. değişik bir tarif denedim. acıkcası cıkacak sonuctan cok umitli değildim ama tadna bakınca vayy, gercekten hoş olmuş dedim

hamuruu icin
oncelikle malzemeler
bir su bardağı su
1/3 paket margarin
3 yumurta
2 yemek kaşığı kakao

Muhallebi icin
1 litre sut
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
3 yumurta sarısı
yarım paketten bir parmak a margarin
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
1 orta boy fincan şeker

Sos icin
4 kırmızı erik
2 paket beyaz cikolata
1 kaşık nişasta
1 bardak şeker

Yapılışı
oncelikle bir bardak suyu tencereye koyup kaynatıyoruz. kaynamaya başlayan suya margarini ekliyoruz. eriyince unumuzu ve kakomuzu ekleyip hızlıca karıştırıyoruz. suyunu cekince ocaktan alıyoruz. soğumaya bırakıyoruz. soğuduktan sonra yumurtaları tek tek kırıyoruz. ozleşene kadar karıştıryoruz. karıan hamurumuzdan sıvı yağ yardımı ile bir tatlı kaşığı alıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.160 dereceli fırına yerleştiryorzu.40 dk kadar pişiryoruz.

Muhallebimiz icin kermşanti haric tum malzemelri karıştırıp pişiriyoruz. pişen muhallebiyi mikserle cırparak soğuttuktan sonra kremşantiyi ekliyoruz.

pişen profiterolleri biraz soğuttuktan sonra ortadan bıcala kesip icini krema ile dolduruyoruz.
uzeri icin; beyaz cikolatalarımzı benmari usulu eritiyoruz. biraz koyu oluyor acmak icin bir kac kaşık sut ekleyebilirsiniz. ben artan ic kremasından da ekledim. hazırladığımız sosu profiterollerin uzerine dokuyoruz

en son erik sosumuz hazırlamak icin eriklerimizi şeker ile birlikte yarım su bardağı su ile pişiryoruz. pişen erikleri bilendırdan geciriyoruz. bir kaşık nişastayı bir miktar su ile acarak pişen eriklerin icine katıyoruz. bir taşım kaynadıktan sonra karıştırarak soğutuyoruz. soğuyan sosu profiterollerin uzerine dokuyoruz.

afiyet olsun
Not: kakao olmasa da olur