merhaba arkadaşlar

oncelikle katılacak olan arkadaşlarıma basarılar,bol şanslar diliyorum...
oy kullanacaklar icin ise karar vermeleri acısından kolay gelsin diyorum

bu benim ilk yarışmaya katılışım ve eminimki son da olmayacak cunku cok eğlendim

başta 1 haftadır benimle borek secimi,sunum şekli, sunum fikirleri acısından yardımcı olan arkadaşım E_M_A ya yardımlarından dolayı sizin huzurlarınızda cok teşekkur ediyorum

resim cekme detayları sunum icin ufak ama guzel fikirler veren arkadaşım EGUNAL e de cok teşekkur ediyorum

salamlı gul boreği
ev yapımı milfoy hamurumuz icin mazemeler
* *4 su bardağı un
* *1,5 su bardağı su
**1 paket margarin
* *tuz
boreğimizin ic malzemesi
* *salam

yapılışı
*** hamurumuz icin unumuzu,suyumuzu ve tuzumuzu ilave edip hamurumuzu yoguruyoruz..
**hamurumuzun iyi yoğurulması onemli.

**hamurumuzu yoğurduktan sonra 15 dk dinlendirip acmaya başlıyoruz

**hamurumuz belli bir buyukluğe geldiğide ortasına oda sıcaklığında erimiş margarinimizin hepsini ekliyoruz

**daha sonra zarf şeklinde kapatıp uzerini strec filmle sarıp dolapta 1 saat bekletiyoruz (buzluk kısmında 20-30 dk yeterli)

**bekle suremizin sonunda hamurumuzu tekrar acıyoruz

hamurumuz acıldıktan sonra tekrar zarf halinde katlayıp yine buzdolabına koyuyoruz
*** bu işlemin boreğimizin kat kat olması icin toplam 3 kez tekrar edilmesi gerekmektedir..
hamurumuzu 3 kez işlemden gecirdikten sonra 1,5 cm lik seritler halinde kesiyoruz

** hazırladıgımız salamları yarım ay şeklinde kesip resimde gorduğumuz gibi bir kısmı hamurun dışında kalacak sekilde koyup rulo halinde sarıyoruz

boreklerimiz pişmeye hazıırr

sunum icin hazırladıgım biberli guller
malzemeleri

yapılmış hali

NOT= sunumdaki gul sapını ve yaprağını hamura ıspanak ekleyerek yeşil hale getirip yoğurdum ve şekil verdim

işte salamla milfoyun aşkııııııııı

BAŞINIZA A.Ş.K. DUŞSUN

Eki Goruntule 786557