Merhabalar.

Aslında bu yarışmaya katılmak aklımda hic yoktu.Hatta evde espri yapıyordum anne yarışmaya katılayım mı diye.Gel zaman git zaman buradaki borekleri gordukce aklımın bir koşesinde neden olması diye bir ışık yandı ve yarışmaya katılmaya kadar verdim.Boreğimi buyuk bir heyecanla yaptım.Eski fotoğraf makinemle resimleri cektim.Bu sabah fotoğrafcıdan fotoğrafları alırken buyuk bir hayal kırıklığı yaşadım.Resimler berbat cıkmıştı.O uzuntuyle katılmak fikrinden vazgectim.Sonra o kadar uğraştın emek verdin cep telefonun resimleriyle katıl diye kendi kendimi ikna ettim

Kızartılarak yapılan bir borek ama ben fırında yapmayı tercih ettim.
Herkese başarılar diliyorum.

HAMUR MALZEMESİ,
4,5 su bardağı un
1 su bardağı sut
1 su bardağı zeytinyağı(Aycicek)
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
İC MALZEME,
3 orta boy domates
5 adet yeşil biber
150 gr pastırma
250 gr kaşar peyniri
Maydanoz
UZERİ İCİN,
Susam,corekotu
1 adet yumurta sarısı
Once derin bir kapta yumurta,sut ,yağ ve tuz karıştırılır.

Sonra un eklenip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur.Hamur kenara alınıp yarım saat dinlendirilir.

Sonra ic malzemeler hazırlanır.Domatesin kabukları soyulup kup kup doğranır.Biberler julyen usulu doğranır.Maydanozlar ince şekilde kıyılır.Kaşar rendelenir.

Pastırma yağsız bir tavada cok hafif pişirilir.

Hamurumuza uzun bir şekil verilerek kucuk kucuk parcalara ayrılır.

Ayrılan parcalar yuvarlanıp un yardımıyla ince bir şekilde acılır.Arasına ic malzemelerden koyularak rulo şeklinde sarılır.

Uzerine yumurta sarısı surulur.Susam ve corekotu serpilip 200 derecede pişirilir.Afiyet olsun.