Merhaba arkadaşlar bugun size catı boreği yaptım umarım beğenirsiniz.yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim

şimdi tarife gecelim
MALZEMELER:
4 adet yufka
5 yumurta
1 cay kaşığı kabartma tozu
1 cay bardağı zeytin yağı
1 cay bardağı sut
1 adet haşlanmış patates
uzeri icin
1 yumurta akı
corek otu
suslemek icin
kucuk bir kase rendelenmiş kaşar peyniri
birazcık maydanoz
YAPILIŞI:
Geniş bir kaseye 4 tane yumurtayı kırıyoruz.5. yumurtanın ise akını uzeri icin ayrı bir kaba alıyoruz sarısınıda geniş kaseye alıyoruz.cırpma teli ile yumurtaları karıştırıyoruz. uzerine sutu , yağı ,rendelediğimiz patatesi ve kabartma tozunu da katıp cırpma teli ile iyice karıştırıyoruz.
Daha sonra 1. yufkayı tezgaha seriyoruz.uzerine kasedeki karışımdan fırca yada kaşıkla suruyoruz.elimizle iyice yediriyoruz. sonra uzerine 2. yufkayıda seriyoruz aynı işlemi yapıyoruz. bu işlemi 4.yufkada da yapıyoruz ve yufkaları yarım ay şeklinde kapatıyoruz.sonrada yuvarlak bir kalıpla yada su bardağıyla yufkaya şekiller verip yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. ben su bardağıyla şekil verdim siz istediğiniz gibi şekil verebilirsiniz.
Uzerine de yumurta akını suruyoruz.corek otunu serpiyoruz.onceden ısıtılmış 180 derecelik fırında uzeri kızarana kadar pişiriyoruz. borekler fırından cıkar cıkmaz kaşar peyniri rendesinden serpiyoruz.maydanozla susleyerek servise hazırlıyoruz
AFİYET OLSUN...

OYLARINIZI BEKLİYORUM