Merhaba Arkadaşlar, yine yeni yeniden ben

Gelelim bugunku yemeklere. ilk tarifim Manisa Koftesi (4 kişilik)
Malzemeler
750 gr yağlı kıyma
Bir baş soğan
Sosu icin
iki kaşık salca
iki kaşık tereyağ
bir pide

Yapılışı
Oncelikle kıymayı derin bir kaba alıyoruz, icerisine bir baş soğanı rendeliyoruz, baharat ve tuzunu ekledikten sonra ve 15 dk kadar yoğuruyoruz.

ardından ceviz buyukluğunde kopardığımız kofteleri işaret parmağı kalınlığında inceltiyoruz.
hazırlanan kofteleri yağlı kağıt serdiğimiz fırın ızgarasına yerleştiryoruz ve ızgara ayarına getirdiğimiz fırına veriyoruz.

koftelerimiz kızarırken biz sosumuz hazırlayalım. bir kşık sıvı yağ sos kabına alıyoruz. yanmasını englemmek icin ardından bir kaşık tereyağ ekliyoruz.

Salcayı da ilave edip kavurduktan sonra suyunu ekleyip 10 dk kadar kaynatıyoruz. ne cok koyu ne cok cıvık olmamasına dikkat ediyoruz.
bu arada bir tarafı kızaran kofteleri ters ceviripi diğer taraflarınında kızarmasını sağlıyoruz. bu kızarma esnasında biriken suyu pişen sosa aktarabilirsiniz

diğer tarfta kızarıken, fırın altında ısıttığımız pideyi dilimleyerek kyık bir tabağa alalım

biraz soğuyan sosu pidelerin ustune dokelim ( sos sıcak olursa pideleri hamur eder)

diğer tarafıda kızarmış kofteleri pidelerin ustune yerleştirelim. tabağın kenarına iki kaşık yoğurt (isteğe gore) ekleyip bir kapta erittiğimiz tereyağını uzerine gezdirelm.

soğutmadan servis yapalım. afiyet olsun

İkinci tarif ( neden iki tarifle katıldğıız anlamamakla birlikte toplum ayak uydurmaya calıştım:44

Misket Patlaması (ben uydurdum

Malzemeler
Yarım kilo orta yağlı kıyma
iki adet yeşil biber
iki adet domates
5 diş sarımsak
defne yaprağı, bir tatlı kaşığı soya sosu (isteğe bağlı)
bir baş soğan
iki kaşık salca
yarım su bardağı sıvı yağ
bir yumurta
yarım kase bayat ekmek ici

Yapılışı
kofte malzemelrimiz, karıştırıp kulak memsi yumuşaklığında bir harc elde ediyoruz. misket şeklinde yuvralyıp bir kenara alıyoruz.
derin bir tavada yemeklik doğradığımız soğanları pembeleşen kadar kavuruyoruz. ardından ince doğranan bibeleri, sarımsağı ekliyoruz. bir muddet kavurduktan sonra ince doğranan dometesleri ilave ediyoruz. dometesleride kavurduktan sonra iki tatlı kaşığı salca, ve yarım cay bardağı su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. ( defne yaprağını ve soya sosunu da bu evrede katabilrsiniz.)

sos kaynarken biz yarım bardak sıvı yağ bir tavaya alıyoruz. kofteleri iyice kızaran yağın icine atıp hararetli ateşte pişiriyoruz. sulanmasına fırsat vermeden kızartıyoruz.

kızaran kofteleri sos ile birleştirip syunu cekene kadar pişiryoruz.

piştikten sonra dilerseniz bu şekilde, dilerseniz kek kalıbında şekil verdiğiniz pilavın uzerine ekleyerek servis yapablirsiniz.
afiyet olsun