Merhaba Hanımlar

Havuclu Ali Paşa Pilavımla karşınızdayımm

Katılan ve katılacak olan arkadaşlara da başarılar diliyorum , cok eğlenceli bir yarışma olacak

Bu arada ilk defa boyle uğraştırıcı uzun sureli bir yemek yaptığımdan herhalde her anı olumsuzleştirdim

Malzemeler diyerek başlıyorum

Koftesi icin :

1 adet yumurta
1 adet soğan
500 gr kıyma
1 tutam maydanoz
galete unu
karabiber-tuz

Pilavı icin :

3 adet havuc
2 yemek kaşığı tereyağı
3,5 su bardağı pirinc (ben 2 bardak kullandım)
1 su bardağı et veya tavuk suyu
Sıvıyağ
Su - Tuz

Sosu icin :

2 diş sarımsak
1 kavanoz domates sosu
kırmızı biber- karabiber-tuz

Pilavımızın yapılışına ilk once koftesini yaparak başlıyorum ; ilk once karıştırma kabına kıymayı ekledim , uzerine yumartayı ve rendelediğim soğanları ekledim ardından ince kıyılmış maydanozları , tuz ve karabiberi ekledim kofte harcımı yoğurmaya başladım

Kofetenin kıvamına gore biraz galete unu ekledim

Koftemin kıvama gelmesi icin iyice yoğurdum , daha sonra duz bir tabağa un serpip hazırladığım kofteden kucuk parcalar alıp yuvarlayıp tabağa koydum

(işte tam bu anda annem kotu kotu bakıyordu un oldu etraf diye )

Ayrı bir tarafta pilavımı yapmaya başlıyorum ; geniş bir tencereye biraz sıvıyağ dokup uzerine yıkayıp suzdurduğum pirincleri ekliyorum ve karıştırarak kavuruyorum

Pirincler kavrulduktan sonra uzerine tuz ekleyip rendelediğim havucları ilave ediyorum , bir muddet kavuruyorum

Pilavım kavrulurken de kucuk bir tencereye domates sosumu , sarımsak ve baharatlarımı ekleyip kısık ateşte pişiriyorum

Daha sonra tavuk suyunu ekleyip kıvamın gmre sıcak suyunu ekledim , tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bıraktım
pilavım piştikten sonra ocağın altını kapatıp 10 dakika kadar dinlenmeye bıraktım

Daha sonra hazırladığım kucuk kofteleri tavada karıştırarak kızartıım

Kofteler piştikten sonra uzerine hazırladğım domates sosunu da ekleyip biraz daha pişirdim

Ve sonra zemini cıkartılmış pasta cemberinin kenar kısımlarına fırca ile sıvı yağ surup servis tabağına pasta cemberini yerleştirdim.

Dinlenen pilavımı kabın icine boşaltıp spatula yardımıyla uzerini duzleştirdim. Pilavın uzerine de pişirdiğim kofteleri boşalttım ve dikkatli bir şekilde pasta cemberini cıkarttım .

Ve pilavım servise hazır

Sunum konusunda susleyecek pek bir şey yoktu evde o yuzden suslemesi biraz sade kaldı

Ama tadı bir harikaydı herkes ikişer tabak yedi başardım galibaa

İşteee