En sonunda bende yarışmaya katılmaya karar verdim,her zaman istedim ama bir turlu kısmet olmamıştı.
Sofralarımızın vazgecilmesi olan pilav her yemeğin yanında yenilen sevilen bir yemektir..
Bende elimden geldiği kadarı ile birşeyler hazırlamaya gayret ettim,umarım beğenilir.
Yarışmaya katılan tum arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum

Bize bu imkanı sunan site yonetiminede teşekkurler ediyorum

TAVUK İCİN MALZEMEMİZ
2 parca tavuk goğsu
6 adet mantar
1 adet havuc
5 yemek kaşığı konserve mısır
Yarım cay bardağı sıvıyağ
Tuz,karabiber

Tavuklar once julyen doğranır,kızdırılan tavaya konup pişirilir ateşin altı cok harlı olmayacak.

Daha sonra tavuğun icine mantarlar atılır pişirilir,sonrada julyen doğranmış havuclar ilave edilir karıştırılır biraz pişirilir.

En son olarakta mısır ilave edilir,tuzu karabiberi ekilip ocak sondurulur..

PİLAV MALZEMESİ
2 su bardağı baldo pirinc
Yarım cay bardağı aycicek yağı (Tereyağı kullanmadığımız icin)
Tuz,bir parca dereotu ve goz kararı su (Olcu kullanmıyorum suda) pirincin ustunu ortecek kadar yeterli geliyor.

Pirincimizi guzelcene yıkıyoruz ki nişastası tamamen gitsin beyazlasın, ısınan yağımıza pirincimizi ilave ediyoruz guzelce kavuruyoruz .
Uzerine suyunu ilave edip pişirmeye bırakıyoruz.

Pilavımız piştikten sonra uzerine doğradığımız dereotunu katıyoruz,kağağını kapatıp bir sure demlenmeye bırakıyoruz.

Pişirdiğimiz tavuklu soteyi,pilavın icine katıp karıştırıyoruz

MİLFOY HAMURU
7 adet milfoy kullanıyoruz,kullanılan kalıba gore değişebiliyor adeti

Teflon kek kalıbını ilk once margarin ile yağlıyoruz icini,ben kelepceli olanından kullandım.
Kalıbın icine 2 adet milfoyu merdane ile biraz acarak yerleştirdim.
4 adet milfoyude şeritler halinde keserek cubuk olarak kullandım.
Şerit halindeki milfoyu kalıbın icinden dışa doğru yerleştirdim.

Pişen pilavı da kalıbın icine boşaltıyoruz, uzerine 1 adet milfoyu biraz acıp tam ortasına yerleştiriyoruz, şeritleri kapatıp kafes şekli veriyoruz.175 derece fırında pişiriyoruz..Afiyetle yiyoruz sonrada .

Yemeğimiz hazır afiyet olsun

Sofranızdan bereket hic eksik olmasın

Soframda salata,naneli cacık ve patates pureside vardı,kolasız olmaz tabi.

Yemek sonrası kahve icmeden olmaz değilmi,buyrun hep beraber icelim .