BU TARİFİ BİR BLOGDAN ALMIŞTIM BEN YAPTIM VE COK GUZEL OLDU HATTA OLMAYACAK DİYE KORKMUŞTUM AMA ORİJİNAL BROWNİ GİBİ OLDU

ben once sosunu hazırladım cunku sosu kek dokerken sos soğuk pasta sıcak olmalı.
SOS MALZEMELERİ:
2 su bardağı sut
2 dolu kaşık pudra şekeri
2 dolu kaşık kakao
6-7 tane cikolata (Ben kutularda satılan ulker napoliten cikolata atıyorum ama siz herhangi bir cikolatada atabilirsiniz mesela kare bir cikolatanın yarısı olabilir)
KEK MALZEMELERİ:
3 tane yumurta (4 tanede olabilir ama ben 3 tane koyuyorum hatta yumurta olmadığı zaman evde 2 yumurta ile yaptığımda oldu)
2 su bardağı şeker
2 su bardağı un
3 kaşık kakao
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı sut
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım cay kaşığı karbonat(olmasada olur diye duşundum ve koymadım bir kere ama eksikliği hissedildi. Benim tabirimle daha pof pof oluyor kek.)
YAPILIŞI
Once sos malzemeleri karıştırılıp pişirilir ve soğuması icin bekletilir. O yuzden ya kek yapma işleminden epey once hazırlamalısınız yada hemen derin dondurucuya koyup keki hazırlarken soğumasını cabuklaştırmalısınız
Kekide once yumurta ve şekeri cırpıp diğer malzemeleri eklemek koşuluyla hazırladıktan sonra buyuk bir borcamı yağlayıp biraz un serperek kek malzememizi bu borcama aktaralım.
175 derecelik fırını pişirmeye ayarlayalım icinin pişip pişmediğini kontrol edip fırından cıkaralım
Kare kare dilimledikten sonra uzerine soğuttuğumuz sosu eşit miktarda heryerine dokelim
NOT:
Kek dilimlenerek sos dokulmesi her yerine daha guzel yayılmasını sağlıyor
kek sıcak sos soğuk olacak
işlem bitince kekinizin uzerini folyoyla yada strec filmle orterseniz sosu kurumaz ve dolapta koku almaz.
VE SAKIN HAMURU HAZIRLADIĞINIZDA SULU OLDU DİYE DUŞUNMEYİN BROWNİ HAMURU BOYLE OLUR