Merhaba arkadaşlar yarışmaları genellikle sonradan duyuyordum..
patates kategorisinde yemek yarışması olduğunu gorunce sevdiğim bu tarifi sizlerle paylaşmak ve şansımı denemek istedim.
Buna benzer bir tarifi ben kucukken annem yapardı tarifin adını bilmiyorum havuclu patates derdik

misafirler gidince kalanların hepsini ben yerdim

Yarışma icin tarifi biraz değiştirdim,susledim ve patates aşkı ismiyle sizlere sundum,
eşim de yemeğin puf noktalarını ve yapılış aşamalarını fotoğraflayarak bana sponsor oldu

Eveeet haydi buyrun yemeğimizi hazırlamaya başlayalımmm

Malzemeler (4 kişilik )
5 orta boy patates
4-5 havuc
5 dolu yemek kaşığı suzme yoğurt
Yarım su bardağı zeytinyağı
2-3 diş sarımsak
Sut goz kararı cok az ekledim olcu olarak 1/3 cay bardağı diyebilirz
Bir yemek kaşığı tereyağ
Bir yemek kaşığı salca
tuz
Oncelikle patateslerimizi haşlıyoruz.Fotoğraf cekmeden ben iki patatesi soyduğumdan tencerede 3 patates kaldı

Patatesin haşlanmasına yakın havuclarımızı rendeliyoruz ve bol zeytinyağında hafif tuz atarak kavuruyoruz.

Haşlanmış patatesleri derin bir kapta rendeliyoruz.. Bu aşamada bir puf noktamız var,

Yoğurdumuzu da bir kaseye hazırlıyoruz isteğe bağlı sarımsak ekleyebilirsiniz , ben yoğurdu sulandırmadım ama cok yoğun kıvamdaysa krema kıvamında olması icin hafif sulandırabilirsiniz .
Malzemeler hazırlandı sıra geldi yemeğimizi sunuma hazırlamaya, ben hazır kalıp kullandım şekil vermek icin ama pilavda kullandığınız kucuk bir kase de kullanıbilir. Ya da kucuk kalplerde kullandığım gibi kurabiye kalıbı da olabilir..
Kalıbın tabanına kavrulmuş havucları eklıyoruz , uzerine de patates puremizi ekliyoruz ..Burada bir puf noktamız daha var efenim

Şekillerimiz hazır olmaya başladı sıra uzerlerini suslemede

Pureniz az kalırsa farklı şekiller deneyebilirsiniz ben isme uygun olması icin kalpli patates yaptım

Bir yandan tavamıza tereyağını eklıyoruz ve kızdırıyoruz kızgın yağı bir kaseye aktarıp,
aynı tavaya biraz daha yağ ekleyerek salcamızı kavuruyoruz

Once tereyağını patates kalıplarımızın uzerine gezdiriyoruz veee son tadımız salcayı en uste ekliyoruuz

Yemeğimiz sunuma hazıııır afiyetle yiyebiliriiizzz

Yarışmaya katılan tum arkadaşlara başarılar diliyorum KK'yı seviyorum.