Şimdi cıkardım fırından inanılmaz guzel kabardı ve tadı nefis olmuş.İlk defa denedim,tarif icin Kibelininsofrasına cok teşekkur ediyorum

Bayıldım.
Bol domatesli, kaşarlı mayalı borek. yapımı kolay ve pizza lezzetinde…
Malzemeler:
hamur icin:
aldığınca un
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık sut
25 gr yaş maya veya 1 corba kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı tuz ve şeker
yarım cay bardağı sıvıyağ
ic malzemeleri:
5 domates
4 sıvribiber
2 soğan
karabiber , tuz
arzu edilirse 1 kase rende kaşar
uzerine :
yumurta sarısı
domates dilimi
arsına sıvıyağ
domates, soğan ve biber yıkanır incecik doğranır. soğan ve biber 2 corba kaşığı tereyağı ile hafif pişirilir. ince doğranmış domates eklenir baharatlar eklenir suyu az kalana kadar kısık ateste sote yapılır. soğumaya bırakılır.
Hamur icin:
un haric malzemeler karıştırılır. maya eritilir. un ilavesi ile ele hafif yapışan hamur yapılır. 15 dakika dinlendirilir. 10 bezeye ayrılır. her beze unlu zeminde tatlı tabağı buyukluğunde merdane ile acılır uzerlerine 1 tatlı kaşığı sıvıyağ surulur. ilk beş hamur bu şekilde yapılır ust uste dizilir. kalan beş bezede aynı işlem yapılır. fırın tepsisi hafif yağlanır. ust uste dizilen ilk beş hamur merdane ile tepsi boyunda acılır icine yerleştirilir. hazırladığımız domatesli ic eşit sekilde doşenir kaşar serpilir.diğer ust uste dizilmiş 5 hamurda merdane ile acılır yerleştirilir dilimlenir mayalanmaya bırakılır. mayalanan borek yumurta sarısı surulur domates dilimleri ile suslenir. onceden ısınmış 200 derecede pişirilir.
Afiyet olsun:O)