Tarifime gecmeden once neden aşk sponsorluğunda olduğundan bahsedeyim.
Hayattaki herşeyin aşk ile guzelleştiğini duşunen bir insanım ve benim gibi mutfakta tecrubesiz birinin yaptığı yemeklerin beğenilmesinin de puf noktasının icindeki aşk olduğuna inanıyorum.
Malzemelerimiz ile başlayalım :
- 5 adet patates
- 1 kase lor peynir
- 1 bardak cheddar peyniri ( kaşar peyniri de kullanabilirsiniz.)
- Karabiber ( damak zevkinize gore miktarını ayarlayabilirsiniz.)
- Tuz ( damak zevkinize gore miktarını ayarlayabilirsiniz.)
- Tereyağı
- Maydanoz
- 3 adet yumurta
- Yarım kuru soğan
- 1 kaşık salca
- 100 gram kıyma
- 1 kase beyaz un
- 1 kase galeta unu
- Sıvı yağ
Oncelikle patateslerimizi haşlamaya bırakıyoruz.

Bir taraftan ic harcımızı hazırlıyoruz.
Soğanlarımızı kucuk kucuk doğruyoruz.
1 kaşık tereyağı ile pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. ( Tereyağımı evde yaptım. Cok lezzetli oldu.)
Arkasından 1 kaşık salca ekleyip biraz da salcanın kavrulmasını bekleyip kıymamızı ekliyoruz. Tuz ve karabiberi ekleyip kıymaların pişmesini bekleyip altını kapatıyoruz.

Haşlanan patateslerimizi rendeliyoruz.
Uzerine lor peynirimizi, cheddar peynirimizin yarısını, bir tutam maydanozu ( Bizde maydanoz cok sevilmediğinden oldukca az kullandım.), tuzumuzu, karabiberimizi ve 1 yumurtanın sarısını ekleyerek yoğuruyoruz.

Hazırladığımız patates karışımdan elimize yumurta buyukluğunde alıyoruz.
İcine 1 tatlı kaşığı ic harcımızdan koyuyoruz ve fotoğrafta gorduğunuz gibi harc icinde kalacak şekilde kapatıyoruz.

1 kaseye beyaz un
başka 1 kaseye galeta unu
diğer bir kaseye de 2 yumurta ile kalan 1 yumurta akımızı ve cheddar peynirimizi ekleyip karıştırıyoruz. Boylece 3 kase hazırlamış oluyoruz.
Evde galeta unu yapımı: Bayatlamış ekmeklerimizi, ziyan olmaması icin galeta unu yapımında kullanabiliriz. Bunun icin oncelikle ekmeklerimizi kucuk parcalar haline getirerek fırında kızartıyoruz. Ardından mutfak robotumuzdan geciriyoruz ve galeta unu haline getirmiş oluyoruz.
Koftemizi oncelikle beyaz una, arkasından yumurta karşımımıza ve son olarak da galeta ununa buluyoruz.

Şu sıralarda evimizde hafif tarifler tercih ettiğimizden kızartmak yerine fırına vermeyi tercih ettim.
Fırın tepsimize yağlı kağıt serdikten sonra koftelerimizi yerleştiriyoruz ve ustune cok az sıvı yağ ilave ediyoruz.

200 dereceye ayarladığımız fırınımızda, fırının ayarına gore 30-40 dakika pişiriyoruz.
Ve sunuma hazır hale getirmiş oluyoruz .. Şimdi afiyetle yiyebiliriz ..

Herkese aşk dolu gunler diliyorum arkadaşlar..