Malzemeler:
1 kğ havuc
4 adet yumurta
5 yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı tuz
200 gr suzme yoğurt
100 gr suzme beyaz peynir yada labne
yarım demet dereotu
pul biber
sıvı yağ
Yapılışı:
Oncelikle Havucların kabuklarını kazıyoruz. Rendeleyip 1 yemek kaşığından az sıvı yağında soteliyoruz.1 cay bardağı sıcak su ilave edip pişiriyoruz.Suyunu cektikden sonra 1 tatlı kaşığı tuz ekliyor ve soğumaya bırakıyoruz.
Şimdi kekini yapalım: 4 tane yumurtanın sarı ve beyazlarını ayırıyoruz. Beyazını kar halinde olana değin mikserle cırpıyoruz.
Yumurtaların sarılarını ve 5 kaşık unu soğuyan havuca ekleyip blenderden geciriyoruz. Cırptığımız yumurta beyazınıda azar azar bu karışıma yediriyoruz. Tahta bir kaşıkla havalandırarak yaparsak daha iyi olacaktır.
Fırın derecemizi 180 'e getirip tepsimize yağlı kağıt seriyoruz ve kek harcımızı duzgun olarak yayıyoruz. (Uzun Borcam tepsi olursa daha iyi olur)
Fırına surup 15-20 dk. kadar pişiriyoruz. Yağlı kağıt yardımıyla fırından aldığımız keki rulo yapıyoruz.Kağıdı ile beraber soğumaya bırakıyoruz. Ben keki sarmadan once ortadan ikiye boldum sonra ayrı ayrı sardım daha kolay oldu.
Şimdi ic harcını yapalım:
Peynirimizi ezip suzme yoğurda ekleyelim.Dovulmuş sarımsak, tuz, istersek pul biber,kıyılmış dereotunu ekleyip rulo kekimizi kırmadan acıp yağlı kağıdını cıkartıp ,bu karışımdan icersine yayalım. Tekrar sarıp istediğiniz şekilde dilimleyelim. Bol yeşillikle servis yapalım.
Bu şekli ile strece sarıp ,1 gece dolapda bekletirseniz ve servis yapacağınız zaman dilimlerseniz daha da guzel kesilir.
Afiyet olsun.
ALINTIDIR...