Tofuyu once sudan cikarip kagit havlu ile sararak uzerine icinde yemek olan kucuk bir tencereyi koyarak buzdolabinda yarim saat kadar beklettim. Tofu paketinde suda bekledigi icin sunger misali cok su emmis oluyor. Bu sudan kurtulmak icin boyle bir yontem uygulaniyormus, ben de uyguladim. Sonrasinda tavada sebzeli sote yapacagim icin kup kup kestim. Agzi kapakli bir saklama kapinin icinde marine sosu hazirladim. 220 gr (ustteki paketin yarisi oluyor) tofu icin hazirladigim marine sosuna 1 dis ince kiyilmis sarimsak, 1 dis sarimsak buyuklugunde rendelenmis zencefil, 1 cay bardagi tamari (ya da 1.5 cay bardagi soya sosu), yarim yemek kasigi aci sos, biraz kirmizi ve kara biber ekledim. Tofulari iyice bu sosa buladiktan sonra dolapta en az 3 saat bekletmek gerekiyor. Hatta ne kadar bekletilirse tofu o kadar lezzetli oluyor. Benim kupler biraz buyuk oldugu icin pek icine gecmemis. Bir dahaki sefer tofulari daha kucuk dograyacagim. Sonra once dogradigim soganlari ve evde olan sebzeleri (havuc, yesil biber, brokoli) az bir yagda soteledim. Tofuyu da ekleyerek butun yonleri biraz kahverengilesene kadar pisirdim. En son mantarlari da ekleyerek cok az daha pisirdim ve uzerlerine kapta kalan marine sosunu da ekledim. Ve tofu sotem hazir. Daha onceden pisirdigim esmer pirinc pilavinin yaninda cok guzel bir yemek oldu. Pisirmesi de cok kolay. Evde olan baska sebzelerle de (mesela misir, bezelye, karnibahar, kabak, patlican) ya da karides, tavuk ya da dana eti ile de zenginlestirilebilir. Makarnanin uzerine de cok yakisir. Hatta aklimdaydi ama sonradan unuttum, uzerine susam ekilebilir ve/ veya ince ince dogranmis taze sogan da koyulabilir.