Benim eşim yemek konusunda inanılmaz huysuz ve secicidir. Bende her yemek pişirme seansımda (benim icin mutfak terapi) bunu nasıl yapsamda kocaya yedirsem planları yaparım. İşte yine oyle bir gunde cok sevdiğim patates oturtmayı onun beğeneceği şekilde pişirdim.Sonuc gayet başarılı cok beğendi, zaten once gozune hitap eden yemeklere pekde itirazı olmuyor sonradan GURME kocamın

Şimdi tarife gecelim ancak hem fotograf ekleme konusundaki beceriksizliklerim hemde yapım aşamalarını daha once cektiğim ve kendi fotograf albumunden bir turlu ulaşamamam nedeniyle ekleyemiyorum. Lutfen kusuruma bakmayın

Malzemeler :
5 adet iri patates 300-350 gr kadar kıyma 1 adet iri kurusoğan Maydanoz sarımsak 2 kaşık salca 1 kaşık margarin 2-3 kaşık fındıkyağı tuz karabiber 1 domates 2-3 adet biber dilediğiniz kadar kaşar rendesi
Yapılışı; Patatesleri soyup ortadan ikiye boluyoruz ve ortalarını ben dondurma kepcesi yardımıyla oydum bilmiyorum başka bir yolu varmıydı? Ardından sıvıyağ ile heryerini ovalayıp tuzladım ve sıcak fırında iyice pişirdim. Patatesler fırında iken kıymalı harcımı hazırladım. Once kıymayı tavaya alın ve suyunu iyice cekene kadar kavurun. Uzerine 1 kaşık margarin ve Yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz, salca ve ezilmiş sarımsak ekleyip cok az daha kavurun. Her yeri guzelce kızarmış patatesleri fırından cıkarın. Patateslerin iclerini doldurup uzerlerine 1 dilim domates bir parcada biber koyup tepsiye dizdim. Kalan salca,tuz ve sıcak suyu karıştırdım ve tepsiye ekledim. Tekrar sıcak fırına surdum cok uzun sure kalmasına gerek yok cunku zaten herşey pişmiş durumda suyu kaynama noktasına geldiğinde patateslerin uzerlerine kaşar ekleyip fırında eriyene kadar pişirdim.Afiyet olsun.