Aslında zor gibi gozuken fakat cok kolay,doyurucu hem de bereketi olan bi yemek... İnternette araştırdım ben cirgindiş diye biliyorum fakat cecen mantısı ya da cerkez mantısı diyenlerde var...
İlk once hamuru yoğurmamız lazım cunku diğer işlemler yapılırken hamur beklerse daha bi lezzetli oluyor..goz kararı un su ve tuz ile hamurumuzu elde ediyoruz...Hamuru beklemeye aldıktan sonra tavuğumuzu normal herzaman haşladığımız gibi haşlıyoruz...İcine 1 tane tavuk bulyon atıyoruz..
Sonra hamurdan kucuk kucuk ceviz buyukluğu yeterli olacaktır.Parcalar kopartıp koparttığımız pacalardan iki ekimizle yuvarlıyorum yuvarladığımız hamuru kucuk kucuk kesiyoruz...resimde ki gibi şekiller elde ediyoruz...
hamuru icin;
un
su
tuz
diğer malzemeler;
tavuk(goğus eti daha cok lezzet verir)
sarımsak
tavuk bulyon
Haşladığımız tavukları bir tabağa alıp icine elde ettiğimiz hamurlatı atıp haşlıyoruz...Bir yandan da 3 baş (tane değil ) sarmısağı soyup dovdukten sonra haşladığımız sudan icine dokuyouz....
hamurları buyuk bir tepsiye aldıktan sonra tavukları kenarına koyuyoruz sarımsaklı kaseyide tapsinin ortasına koyuyoruz...
Ceşit ceşit servis yontemi var ama ben bunu kullanıyorum tadı daha cok cıkıyor

Yanlız lutfen biyere gitmediğiniz yada misafirinizin gelmediği bi gun yemenizi tavsiye ederim

yemek bittikten sonra hamurları ve tavuğu haşladığımız sudan bir bardak icerseniz hem hazımsızlığa iyi gelicek hemde biraz olsun sarımsak kokusunu alıcaktır...AFİYET OLSUN
Resimler netten alıntıdır...