Malzemeler :
Keki icin :
3 tane yumurta
1.5 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un
Kremasi icin :
2 paket krema (400 gr )
2 paket kremsanti
1.5 yemek kasigi bal
bir iki damla limon suyu
Yapilisi :
Yumurtalar ile pudra şekerini beş dakika kadar mikserle cırpalım.Sonra icine sirasi ile diger malzemeleri katip cirpmaya devam edelim.Kek malzememizi iki ayni buyuklukteki tepsiye boluşturun.Bir malzemelik hamuru iki ayri tepsiye bolusturun .Tabi tepsinin altina yagli kagit koymayi unutmayalim.yagli kagit serilmis tepsilerimize kek hamurunu dokdukten sonra spatula ile hamuru tepsinin her tarafina esit sartlarda dagitip duzleyelim.Kekimizi onceden isitilmis 225 dereceli firina verip toplam 10 dk firinda bekletelim.ama ben yedinci dakikasinda firinin kapagini acip icerdeki buhari disari verip kapagi kapattip.bu sekilde kekteki kabarmalar iniyor ve kek duz bir sekil aliyor.sonra geri kalan uc dakika daha firinda bekletip cikartiyorum kekimizi.Kekimizin uzerinin duz ve ince olabilmesi icin ikinci kural ise keki firindan cikarir cikarmaz ayri bir yagli kagidin uzerine ters cevirmek.ama sakin uzerindeki yagli kagidi cikarmayin.sonra elinizle kekin uzerini duzler gibi hafif dokunuslar yapin.kekimiz bu sekilde duz ve ince bir hal alicaktir.diger tepsideki kekimizide ayni sekilde pisirip ters cevirelim ve sogumalarini bekleyelim.keklerimiz sogurken biz ic kremasini hazirlayalim.
Krema,kremsantiler,bal ve lomin suyunu bir kaba alip mikserle iyice cirpalim.Katilasana kadar cirpalim hazir hale gelen kremamizi dolabta bir saat kadar bekletelim.Bu sayede keklerimizde iyice sogumus olucak.
Keklerimizi tekrar cevirelim ve uzerine kremamizi surelim.Diger keki ben altindaki yagli kagidi cikarmadan dikkatlice kremali kekin uzerine yerlestirdim.Bu sekil daha kolay oluyor cunku.sonra yagli kagidin uzerinden yine elimizle hafifce bastirarak kremanin kek ile yapismasini saglayalim.Derken yagli kagidi kekin uzerinden dikkatlice cekerek cikartalim.
Tepsideki kekimizi iki saat buzdolabinda veya benim gibi balkonda yani soguk havada bekletin.Sonra kekimizi iceri alip kenarlarindan resimdeki gibi incecik keserek ince yerlerini ayiralim keki duzgun bir hale getirelim.derken bu sefer sut dilimi inceliginde ve boyunda dilimlere keserek son islemi yapalim.Lutfen her dilimi keserken bicaginizi temizlemeyi unutmayin.Yoksa kremasi kek bulasir ve hos bir goruntu olmaz.Bu islem sirasinda kalin bir cetvel kullanabilirisniz benim gibi.Kesilmis hazir hale gelen Sut dilimlerini tabaga yerlestirip servis yapabilirsiniz.
ALINTIDIR//
afiyet olsun