Kızlar kac gunden beri surekli kek denemeleri yapıyorum. Yumuşacık kek sevenlerdenim. keklerim kabarıyordu ama yeterince kabarmadığını duşunuyordum. internette bir cok bilgi var ama hepsi doğru değil. aşağıda uyguladığım kek ile en iyi sonucu aldım. kendime ait puf noktaları da yazdım. yukarıda kekimin kabımın geniş olmasına rağmen neredeyse 2 kattan fazla kabardığını kek izlerinden gorebilirsiniz. birde diğer klasik kek kalıbı ile kek yapacağım. onda kabarma nasıl olacak merak ediyorum.

4 yumurta (artık yumurtalar kucuk. eğer buyuk yumurta kullanıyor iseniz 3 yumurta kullanabilirsiniz)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ (bir parmak kadar az)
1 su bardağı sut
3 su bardağı un
1,5 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
3 adet portakalın kabuğunun rendesi

1- fırını ısıt 5- 10 dakika.
2- şeker ile yumurtayı krem kıvamına gelinceye kadar cırp.
3- yağı ve sutu ekle ve yeniden cırp.
4- vanilya ve unu onceden karıştır. unu kesinlikle ele. hepsini karışıma ekle ve cırpmaya devam et.
5- kabartma tozunu ekle cok cırpmamaya calış.
6- hemen daha once rendelediğiniz portakal kabuklarını ekle. kaşık ile karıştır. cırpıcı ile cırpma.
7- onceden kalıbı sana yağ ile yağla ve unla. eğer unlamaz iseniz kekin yanları kabarmıyor. eğer un kullanır iseniz harcınız kalıbın yanlarında ki una tutuna tutuna kabarır. bizzat denedim iki şekilde de. gercekten doğru.
8- malzemeyi kaba dok.
9-170 derecede 40-45 dakika arasında pişir. tam dakika veremiyorum fırına gore değişiyor. fakat ilk 20 dakika fırının kapağını acma. uzeri catladıktan bir sure sonra kurdan ile pişip pişmediğine bakabilirsin. ben ilk 35 dakika fırının kapağını acmıyorum. uzun bir kurdan ile kekin pişip pişmediğine bakıyorum.

not: eğer kakolu kek kullanacak iseniz unu 2.5 su bardağı kullanın. cunku kullandığınız 1 paket kakao yarım su bardağı kakaoya denk geliyor. eğer unu azaltmaz iseniz kekiniz cok kıvamlı olur.
not: eğer ceviz kullanacaksanız yağı biraz azaltın. cevizdeki yağ keki cok yağlı yapıyor.
not: kekinizin biraz acı olduğunu duşunuyor iseniz kabartma tozunun miktarını birazcık azaltabilirsiniz.
not: keki fırınınızın alt kısmına yerleştirin. ust kısmına yada ortasına yerleştirseniz kekin ust kısmı kabuk tutuyor ve kabarmasını engelliyor.

Sadece bu yukarıdaki notlar ve kabı yağlayıp unlamam ile kekim daha iyi kabardı. daha once denediğim kekin fotosunu aşağıda gorebilirsiniz. gercekten kabarma az olmuştu.