Bu kategoriye kadar yarışmayı surekli takip edip tarifleri sıkca denemiş biri olarak makarna kategorisine dayanamadım.
Hazır olarak devamlı severek tukettiğim makarnadan başkası gelmedi aklıma. (Duşunmedim de)
Hem yarışmaya katkıda bulunacak hemde tıkabasa yiyecektim,
daha iyi bi fırsat olamazdı.

Yazdıgım malzemeler benim tarifim fakat siz isteginize gore şekillendirebilirsiniz bu makarnayı. Ben en sevdiğim ve yakıştırdıgım malzemeleri kullanmak istedim. Tavuk- ıspanak ve krema uclusu hangi yemekte olsa bayılarak yerim.
Ispanaklısı, pırasalısı, peynirlisi, patateslisi, tavuklusu ve etlisi bile yapılıyor.
Sos kısmında yine secenekler cok tavuk yerine, salam, mantar, krem peynirle lezzetlendirebilirsiniz.
Benim damak tadıma hitap eden secenekleri bi kenara ayırdım ve sıvadım kolları.

Tortellini hamuru icin;

2 su brd. un
2 yumurta
1 tutam tuz

Hamurumuzu ozdeşleşene kadar yogurmaya devam ediyoruz, sert ve purussuz bi hamur olacak. 40 dakika ustunu kapatıp dinlendiriyoruz.

Puf; Su kullanmadıgımız icin zor toparlanan bi hamur olacak, oldukca yogrulması gerek, hamur biraz toparlandıgında elimizi nemlendirerek yogumaya devam edebiliriz.

İc dolgusu icin;

200-250 gr. ıspanak
İsteğe gore peynir
karabiber
kırmızı pul bibertuz

Cok az sıvıyagda ıspanagımızı baharatlarla birlikte soteliyoruz.
Ispanak soğumaya başladıgında peynir ve ıspanagı robotta cekiyoruz.

Puf; Ispanak su vereceği icin 1 kaşık un ilave edebiliriz.

Tavuklu sos icin;

100 ml krema ( paketin yarısını kullanıyoruz.)
3 diş sarımsak
tavuk gogsu
kori

Haşlanıp didiklenen tavuga, rendelenmiş sarımsak, kori ve kremayı ekleyip, soteliyoruz.

Puf; Krema kullanıldıgı icin tavuk gogsu kullanmanızı oneririm daha yagsız oldugu icin dengeleniyor.

Hamurumuz yeterince dinlendirdikten sonra acmaya başlıyoruz.

Puf;

Olabildiğince ince acmalıyız hamuru, sert yapıda oldugu icin zor acılsada yırtılmadıgı icin orantısız guc serbest
Acılan hamur cay bardagıyla kesilir. İc harc doldurularak forograftaki gibi kapatılır.

puf; yumurta akıyla yapıştırmanız kolaylık saglar.

Kapatılan makarnalar 5-10 dakika kadar dolapta bekletilir.
Tavuğu haşladıgım suya 2 bardak su ekleyerek makarnalarımızı haşlıyoruz.

Taze makarna hamuru oldugu icin haşlanması cok uzun surmuyor.

Suzduğumuz makarnayı sosuyla buluşturup, kuru nane veya feslegenle servis edebiliriz.

Puf; o an ne kadar tuketilecekse okadar haşlanır, daha sonra ısıtıldıgında aynı lezzette olmuyor malesef.

Yarışmadaki butun arkadaşlarıma başarılar diliyorum.