Herkese yeni bi yarışmadan meraba …
Konu patates olunca yemek yelpazesi oyle geniş oluyo ki gunlerce ne yapsam diye duşundum,yaptığım yemeğin lezzeti tam damak tadımıza uygundu yarışmaya neden bunla katılmayayım ki dedim ? umarım siz de beğenirsiniz..
Oncelikle yemeğimin ( yine bana ozgu bir yemek olduğunu vurguluyorum  ) başka versiyonlarını ,yani patates salatası olarak yapılanlarını eminim gormuşsunuzdur biz bunu etli veya tavuklu da yaparız ailece.. ben de hem kolay malzemelerle hem de pratik bi şekilde tavuk kullanarak yaptım..
başlayalım bakalım....

Malzemeler

1 paket tavuk goğsu ( ben yarımını tek kullandım geri kalanını da buzluğa doğrayıp attım pratik olmak lazım iş donuşu yemek icin hazır olur diye )
6 adet patates ( temiz bir bez yardımıyla suda iyice temizleyip toprağından arındırıyoruz )
Sut mısırı ( dondurulmuş paket kullandım ben yarım paket yetiyor )
Yarım paket kaşar peynir
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı kadar zeytin yağı
Maydanoz ve dere otu
Salatalık ve acur turşusu ( annem canım annemin ev yapımı turşularından )
Tuz
Pulbiber
Kori
1 yemek kaşığı salca
Kurutulmuş ekmek ici ( malzemelerin resmini cekerken tezgaha koymayı unutmuşum afedersiniz.. :26: biz gun icinde yarım kalan yenmeyen ekmekleri bi tepside kuruturuz sonra bunları oğutucuden gecirip kavanozda saklarız bu tarz yemekler de ve koftelerde cok pratik oluyor )

Yapılışı

Oncelikle iyice temizlenmiş patatesleri dudukluye koyuyoruz.. ben iş donuşu yaptığım icin vakit kazanmak adına duduklu tencere kullandım yaklaşık 30 dakika da 3. Derecede pişirdim tam istediğim kıvama geldi.. patateslerin kabuklarını soymadan haşlamanın cok daha faydalı olduğunu duymuştum patatesin besin değerlerini icine hapsetmiş oluyorsunuz bence denemelisiniz….

Patatesler haşlanadursun tavuk goğuslerini ince dilimler halinde doğruyoruz zeytinyağını kızdırdığımız tava da tavuklarımızı sotelemeye başlayalım..

dondurulmuş mısırları ekleyelim.. ( bu tarz mısırları cozmenizi onermiyorum cunku cozuldukten sonra yemeğe kattığınızda mısırlar sonuk kalıyor donken attığımız bu mısırlar tam da sut mısırı tadındaydı) mısır ve tavukları sotelerken baharatları ekleyelim…sırayla; tuz, pulbber ,koriii.. tabi tavuk denince kori ile buluşmazsa olmaz gibi geliyo bana muhteşem ikili &#61514) salcayı da ekleyip kavurduk

ardından sotemizi soğuması icin bi tabağa alıyoruz..

Durmak yokkk cok hızlı bi şekilde devam ediyoruz ve kırmızı başlıklı kızımın yardımı ile kaşar peynirimizi rendeliyoruz …haşlanan patatesleri blender yardımı ile pure haline getirip , tereyağı ,limon suyu, kaşar rendesi ve ekmek kurusunu da ekliyoruz . karışım hamur kıvamına gelene dek ezmeye devam etcez..

Bu karışımı tezgah ustune serilen folyoya dikdorgen şeklinde saptula ile seriyoruz.. uzerine tavuk sotemizi yayıp, doğranmış turşularımızı kıyılmış maydanoz ve dere otumuzu serpiyoruz.. gelelim en zor kısmaaa… folyonun bir kenarından kaldırdığımız harc dolu pureyi diğer ucuna doğru yuvalayıp ( baya el becerisi istiyor ) rulo haline getiriyoruz ve bu karışımı iyice sarı bi muddet ( 20 dakka kadar ) dinlendiriyoruz.. servis etmeden once hafif ısınmış fırında sıcaklığını ayaralayabilirsiniz.. ben 20 dakka sonunda direkt cıkardım ısıtmadım ılık bi tat olmuştu zaten bitanecik kocam ne yazıkki acıkmıştı cunkuuu 
Ben iki surpriz yapmak istedim hem eşime hem sizlere ,beğenirsiniz umuduyla…

Birincisiii.. dun işteyken A4 ‘e cıkardığım kalp şablonunu yağlı kağıt altına koydum ve ketcepla bu kalpleri doldurdum .. biraz bekletince ketcap kuruyor ve cok guzel şekiller verebiliyorsunuz bizim kalplerin donmasını cok beklicek vakit yoktu ben hemen kullandım o sebepten şekiller tam cıkmadı ehh işte kalp olduğu beli ama yine de değil mi ? yağlı kağıttan şeritler halinde makasla kestiğim kısımları dilimlediğim yemeğimin uzerine baskı yaptım…
Ayrıca iki sene once oğrendiğim patatesden gul yapma tarifini de sizler icin uşenmedim yaptım 

kaşar peyniri rendeleyici bi alet var ben onunla yapıyorum beceriklileriniz varsa -ki var- onlar bıcakla da cok ince dilimler yapabilirler… bu alet ile soyulmuş patateslerimizi ( halka şeklinde oluyorlar ) tamamen icimizden gelen duygularla ve de kurdanlarla elimizde evireee cevireee gul şekline getiriyoruz ve kızgın yağda kızartıyoruz… sonuc harikaa bi goruntuuu… boyle guzel gullerimiz varken şirin bi bahce neden olmasın diyerekten size kucuk bi bahce yaptım bu bahcemizde sarı gullerimiz ve aşık uğur boceklerimiz var… eşim aşk olsun bana bir şey yok mu deyince isimlerimizi de yazdım onu kırcağıma kafamı kırarım yaniii
Cok yorgun ve bitkin olarak gittiğim evimde anca bu kadar yapabildim , osur dilerim… umarım seversiniz…lezzetinden hic şuphem yok inşallah sevilmiştir ve suprizim beğenilmiştir.. afiyet olsun…
Sofranızdan sevgi hic eksik olmaz inşallah….