Herkese yeni bi yarışmadan meraba

Konu patates olunca yemek yelpazesi oyle geniş oluyo ki

Oncelikle yemeğimin ( yine bana ozgu bir yemek olduğunu vurguluyorum

başlayalım bakalım....

Malzemeler

1 paket tavuk goğsu ( ben yarımını tek kullandım geri kalanını da buzluğa doğrayıp attım pratik olmak lazım iş donuşu yemek icin hazır olur diye

6 adet patates ( temiz bir bez yardımıyla suda iyice temizleyip toprağından arındırıyoruz

Sut mısırı ( dondurulmuş paket kullandım ben yarım paket yetiyor )
Yarım paket kaşar peynir
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı kadar zeytin yağı
Maydanoz ve dere otu
Salatalık ve acur turşusu ( annem canım annemin ev yapımı turşularından

Tuz
Pulbiber
Kori
1 yemek kaşığı salca
Kurutulmuş ekmek ici ( malzemelerin resmini cekerken tezgaha koymayı unutmuşum afedersiniz.. :26: biz gun icinde yarım kalan yenmeyen ekmekleri bi tepside kuruturuz sonra bunları oğutucuden gecirip kavanozda saklarız bu tarz yemekler de ve koftelerde cok pratik oluyor

Yapılışı
Oncelikle iyice temizlenmiş patatesleri dudukluye koyuyoruz.. ben iş donuşu yaptığım icin vakit kazanmak adına duduklu tencere kullandım yaklaşık 30 dakika da 3. Derecede pişirdim tam istediğim kıvama geldi.. patateslerin kabuklarını soymadan haşlamanın cok daha faydalı olduğunu duymuştum patatesin besin değerlerini icine hapsetmiş oluyorsunuz bence denemelisiniz .

Patatesler haşlanadursun tavuk goğuslerini ince dilimler halinde doğruyoruz zeytinyağını kızdırdığımız tava da tavuklarımızı sotelemeye başlayalım..

dondurulmuş mısırları ekleyelim.. ( bu tarz mısırları cozmenizi onermiyorum

ardından sotemizi soğuması icin bi tabağa alıyoruz..
Durmak yokkk

Bu karışımı tezgah ustune serilen folyoya dikdorgen şeklinde saptula ile seriyoruz.. uzerine tavuk sotemizi yayıp, doğranmış turşularımızı kıyılmış maydanoz ve dere otumuzu serpiyoruz.. gelelim en zor kısmaaa folyonun bir kenarından kaldırdığımız harc dolu pureyi diğer ucuna doğru yuvalayıp ( baya el becerisi istiyor ) rulo haline getiriyoruz ve bu karışımı iyice sarı bi muddet ( 20 dakka kadar ) dinlendiriyoruz.. servis etmeden once hafif ısınmış fırında sıcaklığını ayaralayabilirsiniz.. ben 20 dakka sonunda direkt cıkardım ısıtmadım ılık bi tat olmuştu zaten bitanecik kocam ne yazıkki acıkmıştı cunkuuu

Ben iki surpriz yapmak istedim hem eşime hem sizlere ,beğenirsiniz umuduyla

Birincisiii..

Ayrıca iki sene once oğrendiğim patatesden gul yapma tarifini de sizler icin uşenmedim yaptım

kaşar peyniri rendeleyici bi alet var ben onunla yapıyorum beceriklileriniz varsa -ki var- onlar bıcakla da cok ince dilimler yapabilirler bu alet ile soyulmuş patateslerimizi ( halka şeklinde oluyorlar ) tamamen icimizden gelen duygularla ve de kurdanlarla elimizde evireee cevireee gul şekline getiriyoruz ve kızgın yağda kızartıyoruz sonuc harikaa bi goruntuuu

Cok yorgun ve bitkin olarak gittiğim evimde anca bu kadar yapabildim , osur dilerim

Sofranızdan sevgi hic eksik olmaz inşallah .