Muzlu rulo pasta: Pandispanya icin;

5 adet buyuk boy yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı elenmiş un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Krema icin:

3,5 su bardağı sut
7 yemek kaşığı un (150 gr)
5 yemek kaşığı toz şeker (100 gr)
50 gram margarin
1 paket vanilya
3 adet muz (icini ve uzerini suslemek icin)
Toz fındık (uzeri icin)

Hazırlanışı:

Yumurta ve şekeri beyaz ve kopuk kopuk olana kadar 5-6 dk. iyice cırpıyoruz. Elenmiş unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip 1 dk. daha cırpıyoruz. Buyuk dikdortgen fırın tepsinizin altına yağlı kağıt serin ve uzerine her yerine eşit dağılacak şekilde un eleyin. Oyle cok fazlada olmasın Harcınızı fırın tepsinize dokup tepsiyi hareket ettirerek kenarlara kadar iyice yayılmasını sağlayın. Onceden ısıtılmış 180 derece fırında uzeri hafif kahverengi olana kadar yaklaşık8-9dk. kadar pişirelim. Bu aşamada fırının kapağını kesinlikle acmayın. Zaten karışımın cabucak kabardığını goreceksiniz. Pişirme sonunda fırından cıkardığınız kekin kabarıklığı inecektir. Bu sizi uzmesin. (Buraya kadar her şey cok guzel İşin zor kısmı şimdi başlıyor.) Sıcakken cok sıkı olmayacak şekilde rulo yapıp soğuyana kadar hic acmadan bekletiyoruz. Ben yağlı kağıttan ayırarak sarıyorum. Eğer eliniz yanarsa ayırmadan da sarabilirsiniz. Soğuyunca kağıdı cıkartırsınız.
Kremasını hazırlamak icin sut, şeker ve unu tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra icine margarini ve vanilyayı atıp blendırdan geciriyoruz. Soğuyan keki acıp ic kremanın yarısını yayıyoruz. Ustune muz dilimlerini doşeyip sarıyoruz. Kalan kremayı da ustunu kaplamak icin kullanıyoruz. Bu tarif aslında kremşanti ile hazırlanıyor. Ama ben hafif olması icin ic ve dış kremasını da kendim yapıyorum. Siz isterseniz icini de dışını da kremşanti ile kaplayabilirsiniz. Ustune bol toz fındık serip dolapta 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...