Değişik makarnalarimin arasinda ozelikle bu italyan usulu cannelloni'yi sizinle paylaşmak icin sectim. Daha once misafirlerimede sık sık yaptığım bir yemektir. Eyer bu makarnayı turkiyede, yada başka bir ulkede bulamazsanız, size tavsiyem lazanya yaprağını kulanmaniz ve ya kendiniz acmanız

Beşamel soslu Cannelloni

Malzemeler:
16 adet yuvarlama cannelloni
4 dış sarimsak
1 kuru soğan
20 gr Frenk soğanı
300 gr tavuk goğsu
100 gr rendelenmiş peynir
1 havuc
1 yeşil dolmalık biber
1 sari dolmalık biber
1 pırasa
Baharatlar: tuz, kekik, kirmizi toz biber ve pul biber

Sosu icin:
1 litre yağsız sut
100 gr beşamel sos

Ayrıcalıklı malzemeler:

Kerama torbası
Aluminyum folye

Hazirlayiş:
1. Onceden firinimizi 200 dereceye verip hazırlıyoruz.
2. Pişme kabımızıda yağlayıp kenarda bekletiyoruz.
3. Sebzelerimizi guzelce kiyayip, kucuk kucuk dogruyoruz.
4. Soğan ve sarimsaklarimizida kucuk kucuk dogruyoruz.
5. Tavugumuzu parcalara dogruyoruz. yağsız bir şekilde kavuruyoruz.
6. Bir teflon tavasinda once soganlarimizi ve sarimsaklarimizi pempeleştirip, sonra tek, tek sebzelerimizi ilave ediyoruz.
7. Diyer tarafdan derin bir tencerede beşamel sosun tamamini tencereye dokup, uzerine 1 litre olan yağsız sutu ilave edip katilaşana kadar karıştıriyoruz.
8. Kavurulan tavugumuzu diyer sebze harcimiza ekleyip 5 dakika karıştırmaya
devam ediyoruz.
9. Sosumuzun yarısını sebze harcimiza koyup, 3 dakika karıştırmaya devam ediyoruz.
10. Son olarak frenk soğanı, bahartlarimizi ilave edin.
11. Cannellonilerimizi bir kapta kaynar suda 15 dakika bekledikten sonra sudan alıyoruz
( bir birilerine yakın durmalarini onlememelisiniz, aksi takdirde bir birine yapışır)
12. Harcimizi bir doldurma torbasi yardımı ile cannellonilerimizi icine dolduruyoruz.
13. Cannellonilerimizi yağlanmış kaliba aralıklı bir şekilde diziyoruz.
14. Kalan sosumuzu uzerine dokup, rendelenmiş peynirimizide uzerine gezdirilir.
115. Uzerini bir aleminyum foli ile kapatip 25 dakika firinda pişirdikden sonra, uzerindeki foliyi alıp, bir 5 dakika daha pişiriyoruz.

Not:
1: cannelloni'lerin suyun icindeki zaman aşaması, yumuşamış olmasina bağlı. Yumuşadıgında hemen sudan alabilirsiniz. Yoksa yırtılma riski daha cok olabilir.

2: Uzeri icin istediğiniz gibi susleye bilirsiniz. Ben ispanyal yeşil zeytini ve ceviz mikserden gecirip, bundan faydalandım ve bu tadina tat katı diye duşunuyorum. Yukarda dedigim gibi bu makarnayı bulamazsaniz, lazanya yapragını veya kendiniz acabilirsiniz.

Afiyet olsun