Merhaba bayanlar bu da benim pastam ilk kez yarışmaya katılıyor olmak cok farklı bir duygu bakalım neler olacak

Malzeme listesi

Keki icin :

4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sut
2 corba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
1 paket şekerli vanilin
1 paket kabartma tozu

Yumurta ve şekeri cok guzel kopurene kadar cırpalım benim mikserim yok onun icin el blendırıyla cırptım. Daha sonra sut , sıvı yağ , un, nişasta ve kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kıvamına gelene kadar cırpıyoruz.

Kek kalıbımızı 1 corba kaşığı kadar sıvı yağ ile yağlıyoruz. Karışımımızı kalıbımıza koyup, onceden ısıtılmış 180 derece ısıda , 25 dakika pişiriyoruz.

Kekimiz piştikten sonra soğuması icin dışarı cıkartıp 20 - 30 dakika kadar bekletiyoruz. Ve kalıbımızı ters cevirip servis tabağına keki cıkartıyoruz.

Eki Goruntule 1027224

Krema icin :

1 litre sut
3 yumurtanın sarısı
1 su bardağı şeker
2 tepeleme corba kaşığı un
1 tepeleme corba kaşığı nişasta
1 paket şekerli vanilin
1 corba kaşığı tereyağı

Sutu tencereye boşaltıp altını yakıyoruz. 3 yumurtanın sarısını ve hemen ardından şekeri ekleyip karıştırıyoruz.

Ardından un , nişasta ve şekerli vanilini de ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Fokurdayana kadar kısık ateşte surekli karıştırıyoruz. Topak topak olmaması ve dibine tutmaması icin.Fokurdamaya başlayınca tereyağımızı da ekleyip altını kapatıyoruz.

Ve kremamızı soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan kekimizi ortadan ikiye ayırıyoruz.

Susleme icin :
1 paket sutlu cikolata
1 paket damla cikolata
4 muz
15 tane cilek

Kremamızı kekimizin tabanına dokuyoruz. Uzerine cikolatanın bir kısmını rendeliyoruz.

Rendelediğimiz cikolatının uzerine cilek ve muz dilimleyip koyuyoruz.

İkiye bolduğumuz katı da uzerine kapatıp kalan kremamızı guzel bir şekilde yayıyoruz.

Kremayı iyice duzenleyip uzerine cilek , muz dilimleri damla cikolata ve hazır boğurtlen sosu ile susluyoruz.
Afiyet olsunnn