Maden Suyu,Limon ve tuzla mukemmel karışım denemelisiniz..

Maden suyu
Limon
Tuz

Bir gun Churchill icmekten ya midem delinecek ya da bobreklerim taş bağlayacak. Eski bir alışkanlık benim ki belki de ama tuzlu tuzlu Churchill icmeyi gercekten seviyorum. Ozellikle yemeğin ustune kahveyi de ictikten yaklaşık yarım saat 45 dakika sonra cok iyi gider, mineral verir, sindirime yardımcı olur.
Neden bahsettiğimi belki de bir cok kişi anlamadı. Genellikle Churchill (Corcil) adıyla İzmir ve civarında anılan icecek soda-limon-tuz karışımıdır Tarifi de kolaydır ama yapımı zordur cunku sodanın icindeki limon suyu ve tuz oranı kişiden kişiye, ağız tadından ağız tadına gore değişebilir.
Bir bardağın dibine tercihe gore bir parmak limon suyu ve goreceli bir miktar da tuz ilave edilir. Kopurme ihtimaline karşı da uzerine soda yavaşca ilave edilir ve bir pipet aracılığı ile yavaşca karıştırılır. Tadına bakılır ve tadına gore tuz ilave edilir.
Limon suyu miktarı fazla olursa ağzı buruşturur yapacak birşey yoktur. O yuzden riske girmeden bardağın dibine bir parmak kalınlığnda koymakta yarar vardır. Az gelirse her zaman ekleme yapabilirsiniz ancak fazlaya cozum yok. Aynı şey tuz icin de gecerlidir.
Soda tercihi yoktur, doğal maden suyu olması yeterlidir. Olmazsa olmaz olan gercek limonun sıkılmış suyu kullanılmasıdır. Limon sosları zaten kendinden de tuzlu oldukları icin tadını kacırırlar. Pipetle karışırılır ve pipetle icilmesi de ayrı bir hava ve tat katar. Bir tanesi hic bir zaman kesmez
İzmir’in her koşesinde korkmadan istenebilir, herkes bilir, suratınıza “O ne lan” ifadesi ile boş boş bakılmaz. Bugune kadar ictiğim en guzel Corcil, limon suyu sıkmak yerine icine bir ya da iki tane gercek limon doğrayarak yaptıkları ozel Corcilleri ile KSK Bostanlı’da buluna Sultan Koşku’dur. Yolu duşenler nargile icerken bu guzel Corcil’den de deneyerek benim kulaklarımı cınlatabilirler…