Yalnızlık, gecmişle hesaplaşma ve ayrılık temalarının ağırlıklı olarak kendini hissettirdiği 11 şarkıdan oluşan albumun produktorluğunu gripin’in onceki albumlerinde de imzası bulunan Haluk Kurosman ustlenirken; soz, muzik ve duzenlemeler gripin ve Haluk Kurosman’a ait. Gripin, albumde sozleriyle dikkat ceken “Vazgectim Ben Bugun” isimli şarkıyı şoyle anlatıyor: “Nedir bu ‘paylaşamadıklarımız’? Dunya kocaman bir saatli bomba, saatler ise bizleriz. Artık durmamız, duşunmemiz, sakin olmamız gerekiyor. Cunku her şeye rağmen daha guzel bir dunya mumkun.”
Gripin bu albumde de geleneği bozmayarak bir cover şarkıya yer verdi. Leman Sam’ın yorumladığı en ozel şarkılarından biri olan, soz ve muziği Şevval Sam’a ait “Gul Guzeli” isimli şarkı gripin yorumuyla bu albumde tekrar hayat buluyor.
Albumde gripin’in kullandığı enstrumanların yanı sıra “bağlamadaki” (Yalnızlığın Caresini Bulmuşlar), “ney” (Bugun Yalnızlığımın Doğum Gunu), “klarnet” (Neden Bu Elveda) ve bircok şarkıda “yaylı grubu” kullanıldı.
Ayrıca albumde grubun bir reklam filmi icin bestelediği “Hayat Bana Guzel” ve bir televizyon dizisinin (Ucurum) jenerik muziği olarak hazırladıkları “Masum Kalmak İcin” isimli şarkıların orijinal versiyonları yer alıyor.
Albumun ilk video klibi, gripin’in kurucu uyelerinden reklamcı/yonetmen Evren Gulcığ ve Ad-Stop ekibi tarafından “Yalnızlığın Caresini Bulmuşlar”a cekildi.
“Milat”ları olarak tanımladıkları son albumlerinden bu yana verdikleri sayısız konserlerle, yurt ici ve yurt dışındaki onemli bircok organizasyonda ulkemizi başarıyla temsil eden gripin; “Yılın En İyi Grubu” kategorisinde başta Altın Kelebek, Kral Tv, Trt Muzik olmak uzere Turkiye’nin en prestijli odullerine layık gorulmuştu.
Albumdeki Eserler
Yalnızlığın Caresini Bulmuşlar
Neden Bu Elveda?
Bir Cevabım Var mı?
Vazgectim Ben Bugun
Cennete Mahsustur Melekler
Aşk Nerden Nereye
Bugun Yalnızlığımın Doğum Gunu
Masum Kalmak İcin
Hayat Bana Guzel
Gul Guzeli
Ne Olacaksa Olsun