MALZEMELER
1 Bucuk paket baklavalık yufka kullandım(750 gr baklavalık yufka) Ayrıca cok ince olduğu icin cabuk kuruyor,bu yuzden her yufka alışınızdan sonra uzerini ortun,hemen kuruyor.
300 gr dişe gelir irilikte ceviz
250 gr tereyağ
1 Su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
Ben tereyağ kokusundan fazla hoşlanmadığım icin tamamını tereyağ kulanmak yerine 250 gr kullanıp,kalanınıda sıvıyağla yaptım.
Baklava Şerbeti
4 bucuk su bardağı şeker)tatlı sevenler yarım bardak daha ilave edebilir)
4 Su badağı su
Birkac damla limon suyu
YAPILIŞI
Oncelikle şerbetini kaynatın,(kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha kaynatın ve limon suyunu sıkıp birkac taşım daha kaynatın ve soğumaya bırakın(soğuk kullanılacak)
Tereyağını eritip sıvıyağla karıştırın.
Tepsiyi yağlayıp ilk yufkayı serin ve uzerine 1 yufka daha serin,tekrar 1 yufka daha serdikten sonra (3 yufka olmalı) uzerine tereyağ ve sıvıyağ karışımından yufkanın her yerine eşit gelecek şekilde surun.750 gr lık yufkanın yarısı bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
1 bucuk paket yufkanın yarısını bu şekilde tepsiye yerleştirin.
(3 yufka yağlamadan ust uste ve 3 cu yufkanın uzerine tereyağ surulecek)
Paketin yarısının bu şekilde kullandıktan sonra cevizi cevizini serpin.
Tekrar uzerine teker teker 3 yufka serin ve yine 3 cu yufkanın uzerini yağlayın.
Paketin kalan yarısına da aynı işlemi tekrarlayın ama son 4 yufkanın 3 tanesinin her katını tereyağ surun ve kalan 1 yufkayı en uste serin ve yağlamayın.
Baklavayı sadece enine dikkatlice kesin.
Sonra kalan yağı her yerine eşit gelecek şekilde uzerine dokun.
Sonra baklavayı boyuna keserek dilimleyin.
Onceden 180 derece ısıtılmış fırında uzeri iyice kızarana kadar pişirin.(iyi pişmezse baklava şerbetlendiğinde cok yumuşak olur.)
Fırından cıkan tatlının ilk sıcaklığı cıktıktan sonra( 10 dakika bekleyin) soğuk şerbeti uzerine yavaş yavaş,her yerine dokun.
Şerbetini cektiktikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
ALINTIDIR..