Merhabalar,

Tavuk madlen aslında bir alman yemeği. Dana biftek, tavuk bonfile veya domuz eti ile yapabiliyorsunuz.
ben tavuk eti ile yaptım.

Malzemeler

Tavuk bonfile (750 Gram)
Karabiber
Hardal
Kimyon
Kori
Tuz
Mantar
Sivri Biber

Hazırlanışı:

Bonfileleri inceltiyoruz, oldukca ince hale getirmemiz gerekiyor aksi halde kocaman olurlar. İCini doldurduğumuz icin zaten butuk olmakta ve goğus eti olduğu icin kuru ve tıkayıcı olmaması adına ne kadar ince o kadar iyi.

Sonra icerisine hardalı suruyoruz, Karabiber, Kimyon, Koriyi serpiyoruz. Mantar(konserve kullandım ama taze almışsanız once cok az bir sure kavurmalısınız eğer mantar taze ise turşu salatalık, kornişonda cok kucuk parca koyabilirsiniz) ve sivri biberleri kucuk, ince julyen şekilde doğrayıp koyuyoruz. Tavuk bonfilenin sarma sarar gibi sarıyoruz ama kenarlarından hardalın akmaması icin kurdanla tutturuyoruz. Tamamen sarınca tekrar kurdanla diker gibi kapatıyoruz.

Tuzu icine koymadım zaten mantar tuzluydu. İsterseniz siz icine atabilirsiniz.

Daha sonra uzerlerine salcalı sos dokuyoruz ben bu sosu su ve salca olarak yapıyorum. Şayet fırında yapacaksanız salcayı yağ ile cozebilirsiniz.

Bu arada kızdırdığımız yağa koyuyoruz ve kızartıyoruz. Afiyet olsun. (dikkat edin kurdanlar ağzınıza batmasın

Not: Yanına pilav, ayran, yoğurt, yayla corbası vb. birşeyler yapıp koyabilirsiniz.
Genişletmek icin tıkla...